Araç Muayene Randevusu, Araç Muayene Ücretleri 2022

ABONE OL
Araç Muayene Randevusu - Araç Muayene Ücretleri 2022

Araç muayene randevu işlemi TÜVTÜRK tarafından yapılır. Bunun için sürücülerin araçlarını muayeneye götürebilmesi için TÜVTÜRK randevu sistemini kullanarak online ya da telefonla randevularını onaylamaları gerekir.

Motorlu tüm araçların güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için bakımlarını düzenli yaptırmaları ve bunun neticesinde araçlarını muayeneye götürerek bunu tescillemeleri gerekir. Her aracın muayene periyodu farklıdır. Bu nedenle her sürücünün kendi aracının muayene zamanını bilmesi gerekir.

Otomobillerde muayene işlemi genellikle 2 yılda bir olurken ticari otomobillerde bu süre bir yıl sıfır araçlarda ise üç yıl olarak belirlenmiştir.

Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır?

Araç muayene randevu alma işlemi online olarak yapılabilir. Bunun için TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesine girmek ve buradaki yönlendirmeleri takip etmek gerekir.  Araç muayene TÜVTÜRK işleminin yarım kalmaması için sürücülerin araçlarının vergisini, cezasını mutlaka yatırmış olması gerekir. Yani bir aracın üzerinde vergi ya da ceza gibi bir borç bulunuyorsa bu durumda muayene tarihi verilmez.

Araç Muayene İptali Yapılır mı?

Araç muayene randevu iptali yapılabilir. Ancak bu iptalin aracın randevu saatinden 30 dakika öncesinde yapılması gerekir. Eğer sürücü randevu aldığı halde randevusuna gitmezse bu durumda aynı gün içinde tekrar randevu alamaz.

2022 Araç Muayene Ücretleri Ne Kadar?

Araç muayene ücretleri her yıl belli oranda zamlanmaktadır. Buna göre, 2022 yılı için konuşacak olursak %36,2 zam ile 507,40 TL şeklinde belirlenmiştir. Sürücüler randevularına geldiklerinde araçlarını içeri almadan önce bu ücreti ödemeleri gerekir.

Araç Muayene Sorgulama Nereden Yapılır?

Araç muayene sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılabildiği gibi TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesi üzerinden de yapılabilir. Plaka ve Muayene Rapor Numarası girilerek yapılan sorgu ile istasyon adı, hizmet tipi, muayene tarihi ve muayene sonucu öğrenilebilir.

Araç muayene istasyonları her şehirde bulunmaktadır. Büyükşehirlerde oturan sürücüler sorgulama yaparak bulundukları yere en yakın istasyonu tercih edebilir ve araçlarını muayeneye götürebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.01.2022

Malkara Sürücü Kursları - Malkara Ehliyet Kursları

12.08.2020

Dört Çeker Araç Nedir

14.01.2021

Sürücü Kursu Seçiminde Hangi Kriterler Etkilidir

29.09.2020

Alüminyum Jant Nedir