Araç Kullanırken Mesaj Yazmanın Tehlikeleri Nelerdir

ABONE OL
Araç Kullanırken Mesaj Yazmanın Tehlikeleri Nelerdir

Mesajlaşma sürücülerin arabalarını sürerken dikkatlerinin dağılmasının en yaygın nedenlerinden biridir. Bu tehlikeli hareket nedeniyle ceza kesilmiş pek çok sürücüden de bahsetmek mümkün. Bir kişinin ortalama olarak mesajı okuması 5 saniye cevap vermesi ise daha uzun sürer.  Yani ekrana bakmak için harcanan sürenin uzunluğu, gözünüzün yolda olmadığı zaman anlamına gelir.

Trafik Kazası Riskini Artırır

Mesajlaşma ve araç kullanmanın en belirgin tehlikelerinden biri trafik kazası riskinin artmasıdır. Mesaj okunurken çarpışma ya da bir yayaya çarpma meydana gelebilir.

55 kilometre hızla giden bir sürücü bir futbol sahasının bir ucundan diğer ucuna gidiyor gibidir. Üzücü olan şey, bu süre zarfında gözlerinin yolda olmaması iki kale direği arasında her şeyin olabileceği anlamına gelecektir.

Aslında mesajlaşma gibi davranışlarda suçlu olan yalnızca gençler değildir. Yetişkin sürücülerin neredeyse yüzde 50'sinin araç kullanırken mesajlaştığını söyleyebiliriz.

Arabada Cep Telefonu Kullanmak

  • Her yıl onlarca genç sürücü, araç kullanırken mesajlaşmaya bağlı olarak trafik kazaları nedeniyle ölüyor.
  • Büyük kamyon sürücülerinin, araç kullanırken cep telefonlarını kullandıklarında kaza yapma olasılıkları 23 kat daha fazladır.
  • Kadın sürücülerin araç kullanırken cep telefonlarına bakma olasılığı erkek sürücülere göre daha fazladır.
  • Araç kullanırken cep telefonu kullanmak kandaki alkol oranının yüzde 0,08 olmasıyla eşdeğerdir. Bu da sürücünün tepki süresini geciktirir.

Mesajlaşma ve araç kullanmanın tehlikeleri sadece yoldaki kazalarla sınırlı değildir. Ayrıca kanunla ilgili sorunlara da neden olacaktır. Devlet, artan araba kazalarında dikkat dağınıklığının rolünün farkındadır. Bunun içinde belli kurallar konularak arabada telefonla konuşmak ve mesajlaşmak cezaya tabi tutulmuştur.

2020 Arabada Telefon Kullanmanın Cezası

Trafikte telefon kullanma cezası 2020 ceza tutarı 288 TL olarak belirlenmiştir. Yılın son ayına girdiğimiz bu günlerde 2021 Arabada telefon kullanma cezası henüz belirlenmiş değildir. 288 TL’lik bu cezayı 15 gün içinde öderseniz % 25 indirim sağlanarak 216 TL ödemek zorunda olursunuz.

Araç kullanırken dikkat dağıtabilecek her şeyi gözünüzün ya da elinizin uzanabileceği yerden almak daha güvenli araç sürmeniz için faydalı olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.11.2022

2023 Vergi, Harç ve Cezalarda Uygulanacak Değerleme Oranları Belli Oldu

03.06.2021

Araçta Sigortanın Patladığı Nasıl Anlaşılır

18.11.2020

Geniş Lastik Nedir

16.09.2021

MOPED Nedir? MOPED Hangi Ehliyetle Kullanılır