Araç Kredisi Nasıl Alınır

ABONE OL
Araç Kredisi Nasıl Alınır

Günümüzde araç sahibi olmak isteyenler sıklıkla araç kredisine başvurmaktadır. Bankalar araç kredisi için çeşitli şartlar sunmaktadır. Her banka kendi çalışma sistemine göz önünde bulundurarak araç kredisi için birbirinden farklı şartlar belirlemektedir. Bankaların belirtmiş olduğu şartlar göz önünde bulundurulup araç kredisi çekmek isteyen kendi için en uygun olan bankayı tercih edebilmektedir.

Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?

Araba almak için yeterli nakde sahip olmayan kişiler istedikleri araca sahip olabilmek için bankalara kredi başvurusunda bulunmaktadır. Bu noktada araç kredisi çekmek isteyenlerin göz önünde bulundurulması gereken bir takım unsurlar bulunmaktadır. Öncelikle bankanın uyguladığı faiz oranı, en uzun vade süreleri, taksit miktarları, dosya masrafı ücretleri ve kefil ile ilgili şartlarının ne olduğunu öğrenip birkaç banka kıyaslanmalı ve bu kıyaslama sonucunda en fazla fayda sağlayan seçenek tercih edilmelidir.

Bankalar araç kredisi çekmek için başvuruda bulunan kişilerden bazı koşulları sağlamalarını talep etmektedir. İlk olarak gelirin belirlenmesi, satın alınacak olan araca rehin konulması ve araca kasko sigortası yaptırılmasıdır. Eğer bu koşullar araç kredisi başvurusunda bulunan kişi için uygunsa kişi başvurusunu gerçekleştirebilmektedir.

Araç kredisi şartları aracın sıfır veya ikinci el oluşuna göre de farklılık göstermektedir. Örneğin kişi sıfır kilometre bir araç alacaksa bu araç kredilerinde kefil şartı gözetilmemektedir. Fakat bankaların farklı şubeleri bazen gerekli gördükleri hallerde kefil talep edebilmektedir.

Birçok banka araç kredilerinde sıfır kilometre olan araçlar için kullanılan kredilerde eğer aracın değeri 70.000 TL nin üzerinde ise 70.000 TL ye kadar olan kısmın %70 ini, geriye kalan tutarın ise %50 sini kredi olarak kullandırmaktadır.

Taşıt Kredisi İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Araç kredisi çekmek için başvuruda bulunanlardan her banka kendi çalışma sistemine göre farklı belge isteyebilmektedir. Fakat her banka için gerekli olan belgeler şunlardır.

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Gelir belgesi fotokopisi
  • Satın alınacak olan aracın ruhsatı
  • Son yıllara ait olan vergi levhası
  • Fatura ya da noter satış sözleşmesidir.

Araç kredisi için başvuran kişinin kredi yanıtı 24 saat içerisinde belli olmaktadır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.10.2021

Tekerlek Rulman Arızasının Nedenleri Nelerdir

27.09.2021

Arabanızla Para Kazanmanın Yolları

14.12.2021

Boyalı Araç Nasıl Tespit Edilir?

03.06.2021

Trafik Kazasında 112'yi Ararken Nelere Dikkat Edilmeli