Araç Kliması Yakıt Tüketimini Etkiler mi

ABONE OL
Araç Kliması Yakıt Tüketimini Etkiler mi

Otomobillerde yakıt tüketimini artıran birden fazla faktör vardır. Örneğin aracın hızı, tipi, motorun gücü gibi sayabiliriz. Bir aracın motoruna binen yük ne kadar fazla olursa aracın yakıt miktarı da bir o kadar artmış olacaktır. Buradan da anlaşılacağı için klima motora gelen yükü fazlalaştıracağından dolayı aracın yakıt tüketimi de artacaktır.

Otomobillerin klimaları ihtiyaç duydukları enerjiyi motordan alırlar. Dolayısıyla çalıştıkları süre boyunca araç % 20 oranında daha fazla yakıt tüketecektir.

Araç Kliması Yakıt Tüketimini Nasıl Etkiler?

Aracınızda klima kullanmak istiyorsanız öncelik olarak araca biner binmez klimayı açmayın. Aracın içerisindeki sıcaklık yüksek olduğunda klima daha fazla enerji harcayacağından dolayı daha fazla yakıt tüketir. Böyle bir durumda yapmanız gereken şey ise öncelikli olarak aracın tüm camlarını açmak olmalıdır. Bu sayede içerideki sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlarsınız. Üstelik bunun yalnızca yakıt değil sağlık içinde önemi büyüktür.

Aracın yakıt tasarrufu konusunda klima çeşitlerinin de etkisi büyüktür. Manuel klimalar, otomatik klimalardan çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu da yakıta etki eden bir durumdur. Otomatik klimalar aracın iç sıcaklığı belli bir dereceye geldiğinde durur ve aynı derece de ısının muhafaza edilmesini sağlar. Manuel klimalarda ise böyle bir durum söz konusu değildir. Klima siz kapatmadığınız süreci sürekli çalışmaya devam eder. Otomatik klimanın ısı dengesini koruması motora binen gücün de ayarlanmasına neden olacaktır. Bu sayede aracın performansı daha fazla olur.

Klima Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Klimalar doğru kullanılması halinde hem serinletir hem de yakıtta ciddi bir tasarruf sağlar. Örneğin aracınızla uzun yola giderken ya da 70 km hızla giderken camları açmak yerine klimayı açmanız aracın daha az yakmasına neden olacaktır.  

Klimalarda aracın diğer parçaları gibi düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyarlar. Bakımı yapılmış olan bir klima daha fazla serinleteceği için aracın çekiş gücüne de etki eder. Bakımsız filtreleri tıkalı olan bir klima motora binen gücü artıracağından dolayı aracın daha fazla yakmasına neden olur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

2019 Trafik Cezaları

16.01.2023

Sınavsız Ehliyet Alınabilir mi? Sınavsız Ehliyet Dolandırıcılığı

07.07.2021

Balata Sinterleme Nedir

10.02.2021

Akıllı Park Sistemi Nedir