Araç Kiralarken Açık Senet İmzalatmak Ya da İmzalamak Yasal mı

ABONE OL
Araç Kiralarken Açık Senet İmzalatmak Ya da İmzalamak Yasal mı

Araç kiralarken ya da herhangi bir nedenden dolayı boş senede imza atmak yasal değildir. Bunu daha da farklı bir dille ifade edersek araç kiralarken boş senedi imzalamak cesaret işidir.

Boş bir senedi imzalatmak TCK’nın 156.maddesine göre bedelsiz bir senedi kullanmak ya da başkasına ciro etmek suçtur.

Yukarıda sanıyorum ki gerekli aydınlatma yapılmıştır. Ancak günümüzde halen boş senede imza attırarak araç kiralatan firmalarda vardır. Genelde bu yöntemi tercih edenler kurumsal olmayan yan iş olarak yapan kiralamacılardır. Eğer yasal olarak bu hizmeti veren kurumsal bir firmaysanız bu durumda kesinlikle senet imzalatarak aracınızı kiraya vermemelisiniz. Eğer bu işi yapmak istiyorsanız doğru olan araca ful kasko yaptırarak kiralamaktır.

Rent A Car Kaskosunun Koşulları Nelerdir?

Rent a car kaskosunun geçerli olabilmesi için gerekli yasal zorunlulukların karşılanması gerekir. Örneğin kiraladığınız araçla alkollü, uyuşturucu madde etkisi altında olma kaskonun bozulmasına neden olacaktır.

Kurumsal bir araç kiralama firması, aracın kiralanması sırasında yapmış olduğu sözleşme içerisinde gerekli olan şartları açık bir şekilde ifade eder. Burada kiralayana düşen görev ise mutlaka imzaladığı sözleşmenin detaylarını incelemesi ve okumasıdır.

Bir araç kiralamak isteyen için kaza denildiğinde aklına sadece maddi hasar geliyor olabilir, ancak unutulmaması geren şeyin ölümlü ve yaralanmalı azalarda farklı durumlarında ortaya çıkabilme ihtimalidir. Doğal olarak kiraladığınız aracın mutlaka kasko ve trafik sigortasının bulunuyor olmasına dikkat etmeniz gerekir. 

Kasko sigortası aracın kendisinde oluşabilen zararları karşılarken trafik sigortası karşı tarafın zararını telefi eder. Bunun için kiraladığınız araç tam bir koruma kapsamı içerisinde olur. 

Bazı araç kiralama firmaları, araçlarını kiraladıktan sonra olası arızaları da müşterilerinden talep ederler. Bunun için eğer size gereksiz bir maliyet çıkarılmamasını istiyorsanız kiralama öncesinde mutlaka aracı iyice incelemeli ve önceden bir arızası ya da kazası varsa bunu bildirmeli hatta sözleşme içerisinde yazılı olarak da eklenmesini sağlamalısınız.

Eğer şüphelendiğiniz ya da bilmediğiniz bir yerden araç kiralamayı düşünüyorsanız önce kendinizi garantiye almayı kesinlikle ihmal etmemelisiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.11.2020

Goodyear Lastik İncelemesi - Goodyear Lastik İnceleme

19.09.2022

Türkiye’deki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

30.12.2020

Vuruntu Nedir? Motor Neden Vuruntulu Çalışır

21.07.2022

Buji Nedir - Arızası Nasıl Anlaşılır