Araç Kaplama Muayeneden Geçer mi

ABONE OL
Araç Kaplama Muayeneden Geçer mi

Araç Kaplama Nedir?

Araç kaplama, aracın boyasına zarar vermemek ve aracın renk değiştirme maliyetini daha uyguna getirmek amacıyla yapılan bir işlemdir. Araç kaplama aracın boyanmasına göre daha basit ve ucuz bir işlemdir. Araç kaplama sadece aracın boyasının değiştirilmesi için değil var olan boyanın korunmasını sağlamak için şeffaf olarak da yapılabilir. Ancak belirttiğimiz renk değişikliği yapılmışsa bu durumda ruhsata işlenmesi gerekir.

Araç kaplama yapan yerler bu işlem sonrasında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hususunda sürücüleri bilgilendirir. Son yıllarda giderek popüler olan bu işlemle ilgili kafada oluşan soru işaretlerinden birisi de aracın kaplanması sonrasında muayeneden geçip geçemeyeceğidir.

Kaplama Yapılan Araç Muayeneden Geçer mi?

Eğer kaplama aracın kendi orijinal rengiyse bu durumda muayeneden geçmeme gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak kaplama aracın orijinal renginin dışında yapılmışsa bu durumda ruhsatla araç bilgileri uyuşmayacağından dolayı muayeneden geçemez.  Araç kaplama hizmeti veren firmalar genelde kendi bünyelerinde bu hizmeti verdiklerinden yani iş takibi yaptıklarından dolayı sürücüler kendilerini biraz daha rahat hissedebiliyorlar.

Orijinal rengin dışındaki kaplama rengi

Aracın orijinal renginin dışında kaplama yapılması halinde aracın tekrardan muayeneye girmesi gerekir. Bunun içinde TÜVTÜRK randevusunun alınması şarttır.  Muayene istasyonunda renk değişikliği tespitinin yapılması gerektiği belirtilir. Dikkat etmeniz gereken şey ise bu işlemi yaptırdığınız yerden fatura almanızdır. Çünkü muayene istasyonuna gittiğinizde sizden bu fatura talep edilecektir.

Muayene işlemi sonrasında verilecek kağıtla birlikte notere girerek rengin ruhsata işlenmesi sağlanmış olacaktır. Yani aslında bu süreçte sizi uğraştıracak tek şey aracın tekrardan muayeneye girmesidir.

Araç Kaplamanın Cezası Var mı?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi mevzuatlara uygun olarak hareket edildiğinde araç kaplamanın herhangi bir cezası yoktur. Ancak orijinal rengin dışına çıkılması ve polisin denetlemesi sonucunda bunun tespit edilmesi aracın bağlanması ve ceza kesilmesine neden olacaktır.

Ruhsat bir otomobilin kimlik belgesidir. Bu belge üzerinde ne yazıyorsa aracında tüm özelliklere sahip olması gerekir. Sonradan yapılacak ve aracın bütünlüğünü bozacak her şey ceza yenmesine neden olabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.10.2022

Abartı Egzoz Cezası Nedir

17.11.2020

Lastik Basıncı Uyarı Işığı (TPMS) Nedir

21.09.2020

Sürücü Adaylarının En çok Sorduğu Sorular

22.04.2020

2020 Ehliyet Harç Ücreti – Ehliyet Harcı Ödeme