Araç ile Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Nedir

ABONE OL

Sürücü kursuna yazılan bir sürücü adayına ilk öğretilenler trafik kurallarıdır. Trafik kurallarının amacı trafikte güvenli bir sürüş yapılması ve olası tehlikelerin en aza indirilmesini sağlamaktır. Bunun için her sürücünün belirlenmiş olan kurallara uymaları zorunludur. Trafik kurallarına uymayan sürücüler çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. Örneğin kırmızı ışıkta geçmekte bunlardan bir tanesidir.

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezalarında 2022 yılı için %36,2 oranında zam yapmıştır. Buna göre kırmızı ışıkta geçen bir sürücüye 427 TL ceza kesilir. Kırmızı ışıkta geçme cezası yalnızca sürücülere değil aynı zamanda yayalara da geçerlidir. Ancak yayalara kesilen ceza sürücülere kesilen cezadan daha düşüktür. Nedeni ise sürücülerin sorumluluklarının daha fazla olmasıdır.

Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Ne Kadardır?

Kırmızı ışıkta geçen sürücüye ceza yazılırken aynı zamanda ehliyetlerinden de 20 puan düşecektir. Eğer sürücü bir yıl içerisinde 3 kez aynı cezayla karşılaşırsa bu durumda ehliyetlerine 30 gün boyunca el konulur. İkinci kez tekrar edilmesi halinde 45 gün üçüncü kez ise 60 gün el koyma cezası uygulanır.

Kırmızı ışıkta geçme cezası erken ödeme halinde %25 oranında indirimli olarak tahsil edilir. Bunun için sürücülerin cezanın tebliğ edilmesinden sonra 15 gün içerisinde cezayı ödemeleri zorunluluğu vardır. 2022 kırmızı ışık cezası erken ödeme yapıldığı takdirde ödenmesi gereken tutar 320 TL‘dir.

Kırmızı Işıkta Geçme Cezası Kaç Günde Gelir?

Bazı trafik cezaları sürücünün kendisine bazıları ise araca kesilebilir. Eğer kırmızı ışık cezası sürücünün yüzüne tebliğ edilmemişse bu durumda 7-10 gün içerisine adresine tebligat gönderilmiş olur. Eğer ceza kağıdı geldiğinde kişi evde bulunmuyorsa bu durumda ceza mahalle muhtarına teslim edilerek sürücüye kağıt bırakılır.

Cezayı öğrenmenin bir diğer yolu da e-devlettir. E-devlet üzerinden yazılan tüm cezalar sorgulanabilir. Sürücülerin zaman zaman bu sorguyu yapmaları kaçırdıkları bir trafik cezası hakkında bilgi sahibi olmalarını da sağlayacaktır.

Kırmızı Işık Cezası Ödemesi Nasıl ve Nereden Yapılır?

Kırmızı ışık cezasını öğrendiğinizde ödeme işlemini anlaşmalı banka şubelerinden yapabileceğiniz gibi vergi dairelerinden ve mobil bankacılık sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilmeniz mümkündür.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.06.2021

2022 Direksiyon Sınav Kuralları

09.03.2021

Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır

20.05.2022

Taksi Çıkması Araba Alınır mı

20.01.2021

Yakıt Enjektörü Temizliği Nasıl Yapılır