Araç Haciz Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır

ABONE OL
Araç Haciz Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır

Günlük yaşam gereksinimleri içerisinde bazen insanlar bir yerlerden borç alma ihtiyacı hissedebilirler. Borç, kişiden alınabildiği gibi bazı durumlarda kurumlardan da alınabilir. Kişiden alınan borcun ödemesi ilgili kişiyle görüşülerek ertelenebilir, lakin kurumlardan alınan borçlarda öteleme ya da taksitlendirme işlemi farklıdır.

Haciz kelimesi can sıkıcı olsa da alınan borcun ödenmemesi durumunda haciz ihtimali söz konusu olabilir. Böyle bir durumda kişinin kayıtlı mallarına haciz işlemi başlatılır. Haciz işlemlerinde uygulanan pek çok prosedür vardır. Ancak öncelikli olarak bir aracın üzerinde haciz olup olmadığını öğrenebilmek için sorgulama işleminin yapılması gerekir. Bu sayede nasıl bir süreç işletileceği de belirlenmiş olur.

Araç Haciz ve Plaka Rehin Sorgulama İşlemleri

Haciz işlemi memurun adınıza olan mallarını tutanağının tutulmasıyla başlatılmış olur. İnternet üzerinden adınıza düzenlenmiş her şeyi görebildiğiniz gibi haciz kararı olup olmadığını da görebilirsiniz. Araç üzerindeki haczin sorgulanması basittir. Yapmanız gereken tek şey aracın plakasını sorgu ekranına girmek ve sorgulama işlemini yapmaktır.

Bu işlemin size sağlamış olduğu kolaylık sadece aracınıza haciz olup olmadığını öğrenmek değil aynı zamanda yeni alacağınız ikinci el aracın üzerinde haciz olup olmadığını öğrenmeniz içinde geçerlidir.

Hacizli olan bir araç satın alındıktan sonra borçlu olarak görüleceğinden dolayı yakalanması halinde direk el konularak otoparka çekilir ve bu da mağdur olmak için gerekli bir nedendir.

Bir aracın üzerine haciz konmuşsa bu haczin kaldırılabilmesi için mutlaka borcun ödenmiş olması gerekir. Bunun dışındaki yöntem ise haczi başlatmış olan kişiyle anlaşmak ve haczin kaldırılmasını sağlamaktır.

İkinci el araç alırken herhangi bir sorunla karşılaşmamak ve paranızla mağdur olmamak için mutlaka aracın üzerinde herhangi bir vergi, ceza ya da haczin olup olmadığını öğrenmeniz gerekir.

Hacizli bir aracın tespit edilmesi halinde başka birisine satılması söz konusu değildir. Aracın bu şekilde satılabilmesi için alıcının bu durumu kabul etmesi gerekir. Haciz işlemi yalnızca araçlar için değil aynı zamanda satın alacağınız tüm ürünler için dikkatli olmanızı gerektirir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.05.2021

Doğalgaz, CNG ve LNG Nedir

18.02.2021

Kol Dayama - Kolçak Nedir

22.10.2020

2020 Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretleri Ne Kadar

02.03.2021

N Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir