Araç Döşemesi Nasıl Temizlenir

ABONE OL
Araç Döşemesi Nasıl Temizlenir

Herkes temiz bir arabaya sahip olmak ister. Kimse kirli bir araçla dolaşmak istemez. Maalesef hayat talihsizlikler ve kazalarla doludur; bu yüzden ortalama bir insanın kullandığı herhangi bir arabanın bir şekilde kirlenmesi kaçınılmazdır. Örneğin işe gidip gelirken koltuk döşemenize kahve dökülebilir ya da çocuklarınızla seyahat ederken döşemenizin uzun süre temiz kalma şansı olmayabilir.  

Araba koltuklarınızın, halınızın ve hatta tavanın temizliğini sağlamak için bu kılavuzu kullanabilirsiniz.

Araba Koltuklarından Lekeleri Çıkarma

Çoğu sürücü araba koltuklarındaki lekeleri nasıl çıkaracağını bilmek ister. En iyi sonucu almak için ise hangi lekeyi çıkarmaya çalıştığınızı bilmeniz gerekir.

Kahve Lekelerini Çıkarma

Arabanıza kahve döküldüyse lekeye cam temizleyici püskürtün, birkaç dakika bekletin ve kağıt havluyla kurulayın. Leke tamamen çıkmadıysa, su ve az miktarda sıvı deterjan kullanın.

Mürekkep Lekelerini Çıkarma

Mürekkep lekesi biraz saç spreyi ve suyla kolayca çıkarılabilir. Lekeye saç spreyi püskürtün ve nemli bir bezle kurulayın. Ovalamak lekeyi dağıtacağından dolayı bunu denemeyin saç spreyiniz yoksa ispirto da kullanabilirsiniz.

Ruj Lekelerini Çıkarma

Beyaz diş macunu koltuklarınızdaki ruj lekesini çıkarmak için oldukça etkilidir. Lekenin üzerine biraz beyaz diş macunu sürün, nemli bir bezle silin ve bölgeyi ispirtoyla silin.

Çikolata Lekeleri Nasıl Çıkarılır?

Çikolata lekeleri biraz farklı ele alınmalıdır. Çikolatayı bir bezle ovalamak veya silmek lekenin dağılmasına neden olacaktır. Bu tip bir lekede en iyi yöntem bir buz küpü kullanmaktır. Buzu çikolata sertleşene kadar surun ve sonrasında döşemeden kazıyarak çıkartın.

Yağ Lekeleri Nasıl Çıkarılır?

Yağlı bir lekeyi çıkarmak için en iyi yöntem eşit miktarda tiner ve suyu bir kabın içerisine dökün ve bu karışıma bir bez batırarak lekeye sürün. Lekenin üzerine biraz tuz atarak gece boyunca bekletin daha sonrasında elektrik süpürgesiyle tuzu çekebilirsiniz.

Kan Lekelerini Çıkarma

Kan lekesi üzerinde asla sıcak su kullanmayın, çünkü bu lekenin sabitlenmesini ve kalıcı hale gelmesini sağlayabilir. Bunun yerine lekeyi soğuk nemli bezle silin.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.11.2020

Oto Cam Değişimini Kasko Karşılar mı

04.06.2021

Trafikte Hız Sınırları

15.11.2021

Araç Ruhsatı Kaybolduğunda Ne Yapılmalı

30.12.2020

Rölanti Dalgalanmasının Nedenleri ve Çözümleri