Araç Deri Koltukları Nasıl Temizlenir

ABONE OL
Araç Deri Koltukları Nasıl Temizlenir

Aracın içini ya da dışını temizlerken dikkat etmek gerekir, çünkü yanlış bir ürün kullanımı aracınıza zarar verecektir. Özellikle aracın iç aksamı deriden oluşuyorsa bu durum temizlik noktasında daha fazla dikkat gerektirir.

Deri içerisinde hava boşlukları bulundurduğunda tozu, pisliği ve kokuyu üzerine çeker ve hapseder. Eğer ki suni değilse has bir deri bazen tahammül edilmeyen koku bırakabilir. Deri koltukların bu kadar kötü bir koku bırakması ise tamamen bizim elimizdedir.

Aracın deri koltukları yeniyse kendi kendine yağ ürettiğinden nemli kalır ve kendi bakımını kendisi yapmaya başlar. Ancak zamanla üretmiş olduğu bu yağ ortadan kalkacağından dolayı bu kez görev size düşecektir.

Deri koltuklara bakım için neler yapılabilir?

Eğer aşağıda sıralayacağımız malzemeler sizin evinizde varsa ve araç temizlemekten hoşlanıyorsanız o zaman deri koltuklarınızın temizliğini kendiniz kolayca yapabilirsiniz.

  • İnçe fırça
  • Elektrik süpürgesi
  • Su
  • Havlu veya Sünger
  • Deri temizleyici
  • Deri nemlendirici
  • Güneş kremi

Araç Deri Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Elektrikli süpürgeyle öncelikli olarak aracınızı süpürmeniz gerekiyor. Süpürme işlemi sonrasında ıslak bir süngerle koltuklarınıza bastırmadan silin ve yüzeydeki kiri alın. Bu işlem sonrasında havlu ile kurulayabilirsiniz.

Deri temizleyiciyi koltukta hemen görünmeyecek bir noktaya sıkın ve suyla köpürterek silmeye başlayın 24 saat geçtikten sonra eğer ki deride renk atma olmuyorsa bu durumda o ürünü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üründen eminseniz kir çıkıncaya kadar deri koltuk üzerinde iyice silme işlemini yapabilirsiniz.  Temizlemenin bitmesinin ardından deriyi nemlendirmek için nemlendirici kullanabilirsiniz. Sonrasında ise koltuklarınıza güneş kremi sıkın ve bu sayede koltuğu çatlamaktan kurtarmış olursunuz. Eğer koltukta ulaşamayacağınız yerler oluyorsa bu durumda deri temizleyiciyi bir fıs fıs içerisine koyarak uzaktan uygulayabilirsiniz.

Her deri tipi için farklı ürün olduğunun da altını çizelim bu nedenle bu şekilde bir temizleme ürünü alacaksanız öncelikli olarak aracınızdaki derinin türünü bilmeniz gerekir.

Deri temizleyici ürünleri araçların dışında evinizdeki deri koltuklarınızda asla denemeyin, çünkü beklemediğiniz sonuçlarla karşılaşmanız muhtemel olacaktır.

Otomobillerle ilgili daha fazla detaylar için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Giresun Sürücü ve Ehliyet Kursları

11.02.2021

Araç Seramik Kaplama Nedir

20.08.2021

Arabanızla Bir Hayvana Çarparsanız Ne Yapmalısınız

22.03.2021

Sürücü ve Yol Konulu Sevilen Filmler