Araç Bakımı Neden Önemlidir

ABONE OL
Araç Bakımı Neden Önemlidir

Gündelik yaşamda elimiz ayağımız olan araçlarımız belli periyotlarda bakıma ihtiyaç duymaktadır. Belli bir süre kullanıldıktan sonra eskiyen, zarar gören, görevini doğru şekilde yerine getirmemeye başlayan, körelen parçalar uzmanlar tarafından tespit edilerek değiştirilmelidir eğer varsa başka aksaklıklar giderilmelidir. Bu işlem sonucunda araçlar yeniden eski performansına kavuşarak maksimum verimle, güvenli şekilde çalışmaya devam eder. Bu bakım periyotlarını sürücü kendi inisiyatifinde, kullanım şekline, araç performansına göre belirleyebilirken bunun dışında aracın belli kilometrelere ulaştığı durumlarda zorunlu olarak yaptırılması gereken bakım dönemleri de mevcuttur. Bakım dönemleri aracın yakıt şekline, markasına, kullanımına ve modeline göre değişiklik göstermekle beraber bakım zamanları yaklaşık olarak benzer dönemlere tekabül etmektedir. İlk 10 bin kilometreden sonra her 5 bin kilometrede bir araçları bakıma sokmak uzmanlar tarafından tavsiye edilen bakım aralıklarıdır. 


Bakım esnasında önemle üzerinde durulması gereken, aracınızın performansını doğrudan etkileyen bazı noktalar mevcuttur. Bunlardan biri motor yağ değişimidir. Motor yağı parçaların sürtünmeden kaynaklı aşınmalarını minimize ederken bakım sırasında değiştirilmesi elzemdir. İkinci önemli nokta yağ filtresi değişimidir. Motor içerisinde devir daim yapan yağın temiz olması motorun verimli şekilde çalışması yolunda en kritik noktalardan birisidir. Bakım sırasında değiştirilmelidir. Bir diğer önemli husus hava filtresi değişimidir. Hava filtresi kirlilik yaratabilecek tüm her şeyi tutarak temiz havanın içeri girmesini sağlar. Eğer yıprandıysa değiştirilmesi aracınızın kullanım ömrünü uzatacaktır. Bir başka önemli unsur akü bakımıdır. Aracın çalışabilmesi için marş motoruna akım gönderen akü rutin kontroller sırasında dikkatle incelenmelidir. Fren sistemi kontrolü de bakım sırasında dikkat edilmesi gereken konulardan birisidir. Fren hidroliği, fren sistemi, fren bağlantı hortumlar dikkatle incelenmeli varsa aksaklıklar giderilmelidir. Tüm bunların dışında dönemsel kontroller sırasında far ve aydınlatma, süspansiyon sistemi, lastikler, polen filtresi, şase ve kaporta da kontrol edilmesi gereken diğer önemli noktalardır. 


Periyodik bakım fiyatları yaptırılan yere göre değişiklik göstermekle beraber aracınızın yetkili servisine bakım yaptırmak daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca zamanında bakım yaptırmak, bakımın uzmanlarca yapılması, periyodik bakım çizelgesinin referans alınması aracınızın ömrünü uzatarak güvenle seyahat etmenizi sağlayacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Afyonkarahisar Sürücü ve Ehliyet Kursları

21.05.2021

2021 Kayıp Ehliyet İşlemleri

10.05.2022

Antalya Manavgat Sürücü Kursları - Manavgat Ehliyet Kursları

17.09.2020

Aracınızın Klima Sorunları Nasıl Giderilir