Araç Bakımı Kaç Kilometrede Yapılmalıdır

ABONE OL
Araç Bakımı Kaç Kilometrede Yapılmalıdır

Bir otomobiliniz varsa markası ve modeli ne olursa olsun mutlaka belli aralıklarla bakımını yaptırmanız gerekir. Düzenli yapılan araç bakımı sayesinde daha güvenli seyir ve sorunsuz kullanım sağlarsınız. Zamanında yapılmayan araç bakımı sevdiklerinizi ve kendi hayatınızı tehlikeye atacağı gibi aynı zamanda aracınızda ekstra masraflara da neden olacaktır. Bahsettiğimiz hususlar araç bakımının neden önemli olduğunun sorusuna da yanıt vermektedir.

Araç Bakım Süreleri Nasıldır?

Araç bakımının zamanında yapılması kritik bir durum, fakat bazı sürücüler zamanlarının olmadığından ya da maddi sıkıntıdan dolayı araçlarının bakımlarını zamanında yaptırmıyorlar. Peki bir otomobilin normal bakım süresi nasıldır?

Otomobillerde bakım zamanlaması aynı olsa da bazı parçaların değişim zamanları farklı olabilir. Mesela benzinli bir araç için konuşacak olursak her 10 bin 15 bin km’de bakım yapılması gerekirken, dizel araçlarda bu süre 10 bini geçmemesi gerekir.

Turbolu araçlarda ise bakım süresi daha kısa olmalıdır. Turbolu bir araç her 6 ayda bir bakımını yaptırması gerekir.

Uzun Süre ve Hızlı Araç Kullanılması

Büyükşehirlerde trafik yoğun bir şekilde hareket ettiği için dur kalk süreleri çok kısadır. Dolayısıyla bu aracı zorlayan bir durumdur. Bu tip yollarda uzun süre boyunca araç kullandığınızda bu motorun yapısını olumsuz yönde etkileyecektir. Bir araca bakım yaptırılmasının amacı motor performansını artırmak ve daha da önemlisi motorun ömrünü uzatmaktır. 

Araç Bakım Süresinin Geçmesi

Yukarıda bir otomobile yapılacak olan bakımın ne kadar önemli olduğunu belirttik. Dolayısıyla aracınızın bakım süresinin geçmiş olması demek her an bir sorunla karşılaşabileceğiniz ya da aracınızın motor performansının düşeceği anlamına gelecektir. Bunun için bakım süresinin ne kadar geçebileceği konusunda bir zaman veremeyiz, lakin kullandığınız yerin çok büyük önemi vardır. Eğer aracınızı sık kullanmıyor ve zorlamıyorsanız bu durumda birkaç ay geciktirebilirsiniz. Fakat dur kalk çok, kötü yol şartları gibi durumlarda bu sürenin geçmesini bırakın kısaltılması bile gerekebilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.01.2024

2024 Trafik Cezaları

17.09.2020

Debriyaj Nedir

29.01.2021

Araba Aküsü Neden Boşalır

23.02.2021

Kırmızı Işıkta Geçme Cezası Ne Kadar? 2021