Araç Ağır Bakımında Neler Yapılır

ABONE OL
Araç Ağır Bakımında Neler Yapılır

Otomobillerin belli zamanlarda bakımdan geçmesi gerekir. Bunun için her otomobil sahibi aracının bakım periyotlarını bilmesi ve uyması önemlidir. Eğer aracın düzenli olarak bakımları yaptırılmazsa bu durumda farklı birçok sorunla karşılaşır ve bu da aracın bakım maliyetlerinin olması gerekenin çok üzerinde olmasına neden olur. Bu makalemizde otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren ağır bakımda neler yapılır? Bu sorunun yanıtını verelim istedik.

Otomobillerin bakımlarından söz ederken iki türlü ele almak gerekir. Bunlardan birincisi hafif bakım ikincisi ise ağır bakımlardır.

Otomobil Hafif Bakım Neleri Kapsar?

Otomobillerde hafif bakım denildiğinde ilk akla gelen yağı, suyu ve filtreleridir. Bunların her 10 bin ya da 5 bin kilometrede bir mutlaka değiştirilmesi ve yenilenmesi gerekir. Yağın ve filtrelerin değiştirilmemesi halinde ise aracın performansı düşer ve bu durumda zorunlu olarak ağır bakımlar devreye girer.

Bir aracın bakımsız kalması demek zaman içerisinde diğer parçalarında yıpranacağı anlamına gelir. Motorun içerisindeki yağ görevini tam olarak yerine getirdiğinde tüm parçaların yağlanarak birbirine sürtünmesini engeller ve motorun içindeki sıcaklığın dengelenmesini sağlar. Ancak değişim zamanı gelmiş olan bir yağı değiştirmediğiniz takdirde parçalar birbirine temas edeceğinden dolayı sürtünmeden kaynaklı daha erken yıpranırlar. Bu da basit bir işlemin dikkate alınmamasından kaynaklı motorda çok ciddi sorunların yaşanmasına neden olur.

Otomobillerde Ağır Bakımlar Neleri Kapsar?

Otomobillerde ağır bakımlar dediğimiz de ilk aklımıza gelen şey triger kayışıdır. Bu kayışın eğer ki değişmesi gerekiyorsa 60 bin kilometrede bir mutlaka değişiminin yapılması gerekir. Triger kayışını değişim işlemi zor ve meşakkatli olduğundan dolayı fiyatı da yüksektir.

Ağır bakım denildiğinde akla gelen bir diğer konuda frenlerdir. Frenler zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak yıpranır ve değişmesi gerekir. Frenlerin bakımı aracın freni tutmamaya başladığında yapılması gerekir ve bunu da aracınızı kullanırken kendiniz anlayabilirsiniz. Frenler bazı durumlarda disklerin bozulmasına da neden olabilir.

Yukarıda bahsettiklerimizin dışında ağır bakımlarda kontrolü sağlanan diğer parçalar ise şöyledir:

  • Süspansiyon sistemi
  • Şanzıman yağı
  • Yağ sızıntısı, keçeler, contalar
  • Farlar
  • Silecekler

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2021

Akü Şarj Olmuyor, Ne Yapmalıyım

30.03.2020

2019 Yılı Kaza İstatistikleri

10.06.2021

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Cezası Ne Kadar? 2022

02.04.2021

Bir Arabayı Hurdaya Çıkarmanın 4 Temel Nedeni