Arabayla Yurt Dışına Çıkmak İçin Neler Yapılmalı

ABONE OL
Arabayla Yurt Dışına Çıkmak İçin Neler Yapılmalı

Uzun yol yapmayı sevenlerin en büyük hayali bir gün kendi araçlarının direksiyonuna geçerek istedikleri bir ülkeye veya ülkelere gitmektir. Uçakla seyahate çıkmak ulaşımın en kolay yoludur ancak gezmeyi seviyorsanız arabayla seyahat etmek tam da size göredir.

Bazı sürücüler Avrupa’da Türk plakasıyla gezmenin keyfini de yaşamak ister. Peki, bunun için nasıl bir yol izlemeniz gerekir, yurt dışına çıkmak için gerekli prosedürler nelerdir sizler için derledik.

  1. Ehliyet

Araba sürmeniz için yurtdışında geçerliliği olan bir ehliyete sahip olmanız gerekiyor.  Eğer ehliyetiniz yeni çipli ehliyetten değilse bu durumda Turing firması tarafından verilecek olan Uluslararası Ehliyeti almanız gerekir.

  1. Sigorta

Araç kullanmak her zaman risktir. Bunun için olası maddi hasarlara da kendinizi hazırlamanız gerekiyor. Yaptıracağınız Yeşil Kart sigortası ile birlikte aracınızı yurtdışında karşılaşabileceğiniz olası hasarlara karşı sigortalatmış olursunuz. Yeşil Kart sigortası 15 günden 1 yıla kadar yapılabilir. Fiyatları konusunda ise bir sigorta acentesiyle görüşmeniz yeterli olacaktır. 

  1. Araç Sahibi

Kullanmış olduğunuz aracın ruhsatı sizin üzerinizeyse o zaman sorun yok, fakat araç size ait değilseniz o zaman aracın sahibinden izin almış olmanız bunu da noterden alacağınız vekaletle tastikletmiş olmanız gerekir. 

  1. Sağlık Sigortası

Bazı ülkeler yurtdışına çıkmak isteyen kişilerden sağlık sigortası talep ediyor. Bunu da vize işlemleri sırasında zorunluluk olarak gösteriyor. Sizde sağlık sigortanızı kendi güvenceniz için mutlaka yaptırmalısınız. Yurtdışında kalacağınız süre kadar yaptıracağınız sağlık sigortasıyla beraber hastane masraflarınızı da güvence altına almış olursunuz.

  1. Pasaport ve Vize

İster arabayla isteseniz uçakla gidin bazı ülkeler sizden vize ve pasaport isteyecektir. Hatta ülke dışına nereye çıkarsanız çıkın pasaport şarttır. Geçerli bir pasaportunuzun ve vizenizin olduğundan emin olmalısınız. Aracın ruhsatıyla pasaportunuz mutlaka yanınızda olmalıdır.

Arabayla Yurt Dışına Çıkmanın Avantajları ve Dezavantajları

Kendi aracınızla yurtdışına çıkmanın heyecanı çok büyüktür. Belki biraz yorulacak ve araç kullanmaktan bunalacaksınız, ama döndükten sonra buna değdiğini de göreceksiniz.

Aracınızla seyahate çıkarken yapmanız gerekenlerle ilgili https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.06.2021

2022 Hyundai Santa Cruz İnceleme

24.08.2021

Bükülmüş Jant Nasıl Düzeltilir

26.05.2021

2021 Trafik Cezaları Ne Kadar

28.01.2022

Malkara Sürücü Kursları - Malkara Ehliyet Kursları