Arabaya Yanlış Yakıt Konulursa Ne Olur

ABONE OL
Arabaya Yanlış Yakıt Konulursa Ne Olur

Araç kullanırken zorunlu olan şeyleri yerine getirmeniz gerekir. Bunlardan biride yakıt alımıdır. Her araç hareket edebilmek için motora uygun olan yakıt kullanmak zorundadır, bu nedenle yakıt alırken dikkatli olmak gerekir. Hangi aracın hangi yakıtı kullanması gerektiği yakıt deposu üzerinde ve aracın ruhsatında belirtilmiştir. Ancak bazı sürücüler daha ekonomik olması için bazı yakıtları alırken dikkat etmezler. Kalitesiz yakıt aracın motoruna zarar vereceği gibi yanlış yakıt alınması motorda istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu nedenle araca yanlış yakıt alınması durumunda ne yapılması gerektiğini bilmek gerekir.

Yanlış Yakıt Nedir?

Otomobiller üretim aşamasında kullanmaları gereken yakıt türü belirlenir. Fabrika çıkışlı her araç motorin ya da benzinle çalışır, fakat ülkemizde genellikle benzinli araçlar LPG ile kullanılır. Motorun tarzına uygun olmayan bir yakıtın eklenmesi ise yanlış yakıt olarak değerlendirilir.

Dizel Araca Benzin Konursa Ne Olur?

Dizel bir araca benzin konulması halinde motor yakıtı yakmakta zorlanacak ve bu da motora zarar verecektir. Araç büyük ihtimalle çalışır, fakat yol almaya devam ettikçe motor zarar görmeye devam eder ve bir süre sonra araç istop edecektir. İlk fark edilmesi durumunda hemen aracın stop edilerek yakıtın boşaltılması halinde araç zarar görmeyebilir, ancak sürücü bu durumu fark etmezse o zaman motorda ciddi problemler görülür.

Benzinli Araca Motorin Konursa Ne Olur?

Benzin ince bir yapıya sahiptir. Bunun içinde yanma seviyesi yüksektir. Motorin ise daha kalın ve yağlıdır. Benzinli bir araca dizel yakıt konulursa yakıt tam olarak yanmayacağından dolayı aracın motoru zarar görmeye başlayacaktır.

Ne Yapmalıyız?

Yanlış yakıtın konulduğu fark edildiği andan itibaren hemen araç stop edilmeli ve yakıt motora ulaşmadan sorunun çözümüne bakılmalıdır. Eğer ki yakıt boşaltılmazsa bu durumda araçta nasıl bir zarar oluşturacağı belli olmaz. Bunun için yanlış yakıt konmasında şöyle bir sonuç ortaya çıkar demek yerinde olmayacaktır. Fakat aracın motorunda ciddi problemler ortaya çıkacağının da kesin olduğunu söylemek gerekir. Bu durumdan kim sorumludur derseniz sizin kadar pompacıda sorumludur, çünkü pompacı sizin söylemenize gerek olmadan aracın hangi yakıtı kullanması gerektiğini bilmek zorundadır. Sizin ise bu durumda yakıt fişini almış olmanız araçtaki masrafların istasyon tarafından karşılanması için yeterli olacaktır.

Detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.07.2021

Oksijen Lambda Sensörü Nedir ve Ne İşe Yarar

31.03.2021

2021 Direksiyon Sınav Ücretleri Ne Kadar

29.11.2022

B Sınıfı Ehliyet Nedir, Hangi Araçları Kullanır

14.01.2022

Frene Basınca Rölanti Düşmesi veya Yükselmesi Neden Olur