Arabaya Kalitesiz Yakıt Koyarsanız Ne Olur

ABONE OL
Arabaya Kalitesiz Yakıt Koyarsanız Ne Olur

Arabaya kötü ve kalitesiz yakıt koymak her araç sahibi için tedirginlik veren bir durumdur. Bazı araç sahipleri araçlarının genel sağlığını düşünmeden fiyat odaklı tercihlerini ucuz yakıttan yana kullanıyor olsalar da son kararı vermeden önce düşünmek faydalı olacaktır.

Bir araca ucuz yakıt almak veya aracı tasarruf etmek adına gereksiz yere zorlamak daha sonraki zamanda size daha pahalıya patlayabilir. Aşağıda bilerek ya da bilmeyerek aracında kötü yakıt kullanan kişilerin nelerle karşılaşabileceği belirtilmiştir.

Kötü Yakıt Nasıl Anlaşılır?

Bireyselde bir yakıtın kötü olup olmadığını anlamanız kolay değildir. Bunu anlamanız muhtemelen aracınız arızalandığında olacaktır. Bireysel kullanıcıların yapması gereken en önemli şey bilmedikleri ve zorda kalmadıkları zaman emin olmadıkları yerlerden yakıt almamalarıdır. Yakıt alırken önceliğiniz mutlaka sertifikalı istasyonlar olmasıdır. Kurumsal olduğundan emin olmadığınız hiçbir yerden yakıt almamalısınız.

Bir uyarıda yolda kaldığınız zaman için belirtelim. Eğer yolda benzininiz bitti ve aracınız kaldıysa bidonla benzin koyarken mutlaka süzgeçten geçirmelisiniz. Çünkü çok küçük kirleticiler bile motorun sağlığını bozmaya yeterli olacaktır.

Yakıt Katkıları İşe Yarıyor mu?

Akaryakıt firmaları yaptıkları çalışmalarla petrol ürünlerinden elde ettikleri farklı katkı maddelerini satışa sunmaktadır. Bu nedenle piyasada bulunan farklı katkı maddeleri vardır. Her firma kendi katkı maddesinin en iyisi olduğunu iddia etmiş olsalar da genel manada hepsi aynı işi yapabilir. Yakıt katkılarının aracın performansını artırmadaki etkisi göz ardı edilemez. Bunun için yakıt katkılarının işe yaradığını söyleyebiliriz.  Ancak bir yakıt katkısı alırken üzerini okuyup sertifikalı olup olmadığını incelemelisiniz.

Dizel Araca Kötü Yakıt Koyarsanız Ne Olur?

Dizel otomobillerin bakımları benzinli motorlara göre daha pahalıdır. Bu nedenle düzenli olarak bakım yapılması gerekir. Dizel bir otomobil için kullanılan yakıtın kalitesi araçtaki mazot pompası ve enjektör gibi parçaların korunması açısından önemlidir. Dizel bir araca kötü yakıt kullanıldığında motorun arıza yapmasına ve daha fazla bakım masrafı harcamanıza neden olabilir.

Kötü bir yakıt aracın markası veya modeli ne olursa olsun zararlıdır. Bilmediğiniz emin olmadığınız yerlerden alacağınız yakıtın nasıl çıkacağını bilemezsiniz. Bu nedenle referansı olmayan ya da daha önce yakıt almadığınız bir istasyondan almamaya dikkat etmelisiniz.

Sürücü kursları ve ehliyet ile ilgili öğrenmek istediğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.09.2020

Araba Sürme Korkusunun Üstesinden Nasıl Gelinir

23.10.2020

Annelerin Çocuklarına Öğretmesi Gereken 18 Trafik Kuralı

19.10.2020

Rot Balans Ne Demek

03.03.2021

ÜDY Belgesi Nedir