Arabaya Düz Kontak Nasıl Yapılır

ABONE OL
Arabaya Düz Kontak Nasıl Yapılır

Yeni otomobillerde güvenliğin artırılması amacıyla birçok geliştirme yapılmış olsa da 90’ların ortasına kadar üretilmiş olan otomobiller düz kontak yapılabilmesi için idealdir. Yani aracın anahtarını kaybettiğinizde düz kontak yapılarak araç bulunduğu yerden hareket ettirilebilir.

Düz kontak kablolar kullanılarak yapılan bir işlem olduğundan bilinçsizce hareket etmek ciddi sonuçlara neden olabilir. Bunun için düz kontak hakkında herhangi bir bilginiz yokken bu işlemi yapmaya çalışmak hayati sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Eğer aracınızda düz kontak yapmayı düşünüyorsanız o zaman aşağıdaki yöntemi dikkatlice takip etmeniz gerekiyor.

Direksiyon Kolonunda Düz Kontak Yapmak

Düz kontak yapacağınız araç size ait değilse ve size ait olduğunu ispatlayacak belgeniz yoksa bunu kesinlikle denemeyin. Çünkü araçta alarm varsa kapıyı zorladığınız anda alarm ötmeye başlayacaktır.

Bahsedeceğimiz bu yöntem 95 model ve öncesindeki araçları kapsıyor. Yeni modeller ise düz kontak yapılmasını engelleyen birçok mekanizmaya sahiptir. Örneğin yöntemi 2002 model bir araçta yapmaya çalışırsanız muhtemelen marş motorunun kilitlenmesine neden olursunuz. 

Direksiyon kolunda bulunan plastik kapağı açın. Bu kapak gizli mandallar ve vidalarla tutturulmuştur. Vidaları açarak paneli çekin.

Panel altındaki kablo tesisatı bağlantı elemanının bulun ve bunu yerinden çıkardıktan sonra rulo şeklinde elektrik kablosunu göreceksiniz. Karmaşık olması gözünüzü korkutmasın kolay bulmanız için 3 demet şeklinde kablo olacaktır. Bu kablolar ışıkları, seyir kontrolünü ve diğer göstergeleri kontrol eder. Akü ateşleme ve marş kablosu demetini bir kenara ayırın, çünkü bunlardan bir tanesi kontak anahtarı için ayrılmış olan güç kaynağı, diğeri ateşleme biri de marş içindir. Renkler ise araca göre değişiklik gösterir. Bunu anlayabilmenin yolu ise aracın kullanım kılavuzudur kontrol edebilirsiniz.

Akü kablolarında bulunan yalıtımı soyarak kablo uçlarını birbirine tutturun. Bunları elektrik bandıyla sarın ve metale değmesini engelleyin. Bu sayede kısa devre yapmasını engellemiş olursunuz. Ateşleme kablosunu akü kablosuna bağlayın bu işlem esnasında gösterge panellerindeki bileşenler yanacaktır. Aracı çalıştırmak istiyorsanız marş motoru kablosunu ateşlemeniz gerekiyor. bu tehlikeli olabilir bunun için dikkatli olmanız gerekiyor. Marş kablosunu 1 cm sıyırın bu kablonun elektrik yüklü olduğunu unutmayın bunun içinde kablonun ucunu akü kablolarına sürtün, aracınız çalışacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.05.2021

Trafik Cezası Hangi Bankalara Ödenir

16.12.2020

Süspansiyon Sisteminin Önemi

28.12.2020

Trafikte Sağa Dönüş Nasıl Olmalı

29.04.2020

Erzurum Sürücü ve Ehliyet Kursları