Arabanızla Para Kazanmanın Yolları

ABONE OL
Arabanızla Para Kazanmanın Yolları

Bir araca sahip olmak kullanmak kadar kolay olmayacağı gibi maliyetli de olacaktır. Bu nedenle araç almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak bir aracın aylık ve yıllık maliyetinin size ne kadar olacağını bilmek zorundasınız.

Peki, elinizdeki son birikmişinizi kullanarak araç almak istediğinizde ve satın aldığınız aracın kendi masraflarını çıkarması için iş yapmak istediğinizde aracınızla neler yapabilirsiniz?

Aşağıda aracınızı kullanarak para kazanabileceğiniz bir kaç yöntemden bahsedilmiştir:

Araca Reklam Alma

Belki bunun ne demek olduğunu biliyorsunuz, ancak biz bilmeyenler için tekrardan hatırlatalım. Bazı otobüslerde ve araçlarda poster ya da logo görmüşsünüzdür. Bunlar reklam amaçlı olarak yapılmış uygulamalardır. Sizde aracınıza bu tip reklamlar alabilir ve ek gelir sağlayabilirsiniz. Kaplama denilen bu yöntemde aylık para kazanabiliyorsunuz. Fakat araç reklamı herkese verilmiyor. Bunun için aşağıdakileri karşılıyor olmanız gerekir.

  • Temiz sürücü belgesi
  • Araç için güncel yol vergisi
  • Sözleşme süresi boyunca sigorta
  • Adli sicil belgesi

Araca alınacak olan reklam aracın boyasına zarar vermez ve istenildiği takdirde çıkarılabilir. Her şirketin çalışma şekli ayrıdır. Bazı şirketler hemen ödeme yaparken bazı şirketler belli bir kilometre sonrasında ödeme yapar.

Sürüş Kursu Hocası 

Sürücü kursu öğretmenliği ideal bir iş olarak gösterilebilir. Esnek çalışma saatleri ve kendi işinizin patronu olma gibi bir durumunuz olacaktır.  Eğer bir sürücü kursunda direksiyon eğitmeni olmak istiyorsanız o zaman aşağıdaki şartları yerine getirmiş olmanız gerekir.

  • Halk eğitim merkezlerinden eğitim almanız
  • En az A2 tipi bir ehliyete sahip olmanız
  • Milli eğitim bakanlığı tarafından verilen sertifikaya sahip olmanız gerekmektedir.

Özel Direksiyon Dersi Vermek

Sürücü kurslarında eğitmenlik genelde tam günü veya sürekli çalışmayı gerektirir. Bu da aracınızla ek gelir elde etmek için istenen bir iş modeli değildir. Eğer aracınızla özel direksiyon dersi verirseniz, bunun için çalışma şeklinde birkaç düzenleme yaparak ek gelir elde edebilirsiniz. Örneğin Cumartesi Pazar ya da tatil günlerinizde özel direksiyon dersi vererek ek gelir elde edebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.11.2021

Radar Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır

23.12.2020

Rektifiye Zararlı mıdır

01.02.2021

Neden İnmiş Lastik Kullanmamalısınız

26.05.2021

Trafik Nedir? Yol Çeşitleri Nelerdir