Arabanızın Renk Kodu Nasıl Bulunur

ABONE OL
Arabanızın Renk Kodu Nasıl Bulunur

Arabanızın rengini bilmeniz koşuluyla, küçük çizikleri onarmak o kadar da zor değildir. Rötuş boyaları ve otomotiv spreylerini aracınızın tam renk kodlarıyla eşleşebiliyorsanız, iyi bir işi başarmış olursunuz. Bu nedenle, arabanızın rengi için kodu nerede bulacağınızı bilmeniz önemlidir.

Renk Kodu ve Renk Adı

Bir renk kodunu bir renk adından ayırt etmek gerekir. Çoğu insan aynı olduklarını düşünür, ancak düşünürseniz, sarı çeşitli tonlarda üretilebilir.

Mesela gümüş grisi renginde bir arabanız varsa, gidip gümüş gri renkli bir sprey boya alamazsınız. İhtiyacınız olan şey aracınızın renk kodudur.

Renk Adı Renk Kodu Değildir!

Otomobil üreticileri araçlarında aynı “renk adını” kullanabilirler, ancak belirli renk kodları farklı olabilir. Önceki modellere göre daha açık veya daha koyu bir gölge olabilir. Diğer bir deyişle, araç ruhsat evraklarında olabilecekler renk adıdır. Ancak aynı renk için çok farklı renk kodu olabilir. Bu nedenle arabanızı yeniden boyamadan önce boya kodu araması yapmak çok önemlidir.

Arabanızın Renk Kodunu Nasıl Bulursunuz?

Arabanıza özel renk kodunu kontrol etmenin birden fazla yolu vardır. Bu yöntemler aşağıdaki gibidir.

Araç Etiketi

Araç etiketi, belirli bir araçta kullanılan boyayla ilgili bilgileri içerir. Etiket aynı zamanda aracın markasını ve diğer bilgileri de içerir. Bazıları buna servis parçaları tanımlama etiketi veya araç sertifika etiketi adını verir. Otomobil üreticilerinin çoğu bu etiketi aracın sürücü tarafındaki kapı pervazına yapıştırır. Arabanızın bu kısmında etiket yoksa aşağıdaki alanlara bakabilirsiniz.

  • Ön yolcu tarafındaki güneşlik
  • Sürücü koltuğunun altında
  • Motor bölmesini yolcu kabininden ayıran güvenlik duvarı
  • Orta veya orta konsolun arka bölümü
  • Torpido gözünün içinde veya altında
  • Stepne yuvası
  • Bagaj kapağı
  • Kaput
  • Radyatör

Nerede olduğundan emin değilseniz, bu etiketi aracınızda nerede bulabileceğinizi belirlemek için aracınızın kullanım kılavuzuna da bakabilirsiniz.

Araç Tanımlama Numarası

Arabanızın renk kodunu aramakta zorluk çekiyorsanız, endişelenmeyin. Arabanızın boya kodunu VIN ile öğrenmek hala mümkündür. Bu, sayı ve harflerden oluşan 17 karakterlik bir diziden oluşan araç kimlik numarasıdır.

Yukarıdaki tüm bilgileri bilmiyor ancak renk kodunu öğrenmeniz gerekiyorsa bu durumda araç üreticisini veya otomobil bayisini arayabilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.02.2024

Oto Ekspertiz Raporu Satıcının Sorumluluğunu Kaldırır mı

09.02.2022

Ehliyet Nasıl Alınır? Gerekli Belge ve Evraklar - 2022

24.10.2022

Tepebaşı Sürücü Kursları – Tepebaşı Ehliyet Kursları

15.10.2020

Kızdırma Bujisi Nedir, Özellikleri Nelerdir