Arabanızın Motorunu Nasıl Temizlersiniz

ABONE OL
Arabanızın Motorunu Nasıl Temizlersiniz

Göz ardı edilmesi kolay ve temizlenmesi zor olan motorlar genellikle ihmal edilir ve çoğu sürücü motoru düzenli olarak temizleme zahmetine girmez. Ancak kaputun altını sık sık yıkadığınızda, aracınızın motoru daha uzun süre en iyi şekilde çalışmaya devam eder ve bu da satma zamanı geldiğinde fiyatının yüksek olmasına neden olur.

Birçok sürücü, motor bölmesini temizlemenin donanıma zarar vereceğinden ve nemin içeri girmesine neden olacağından endişe etmektedir. Ancak önlem aldığınız ve doğru ürünleri kullandığınız sürece, aldığınız gün kadar iyi görünen bir motora sahip olursunuz.

Bu makalede, pırıl pırıl bir motor olması için aracınızın motorunu nasıl güvenli bir şekilde temizlemeniz gerektiğini anlatalım istedik.

Motoru Temizlemek İçin Neye ihtiyacınız olacak

Motoru güvenli bir şekilde temizleyebilmek için öncelikli olarak motora yakın olan elektrik kablolarını koruma altına alın.

Motor üzerindeki yağı ve kiri akıtmak için kaliteli bir sprey temizleyici kullanabilirsiniz.

İyi fırçalama yapabilmeniz için sert kıllara sahip bir fırça alın. Tekerlek temizleme fırçası tercih edilebilir. Çünkü ulaşılması zor alanlara ulaşmanızı sağlar.

Motoru durulamak için bir hortuma ihtiyacınız olacak. Motoru yıkamak için  basınçlı yıkayıcı kullanmak zor olabilir, çünkü basıncı ayarlayamazsanız o zaman kuvvetli su aracınızdaki bağlantılara zarar verebilir. Bunun için sıradan hortum işinizi görmeye yetecektir.

 Yıkamanıza rağmen motor yorgun mu görünüyor? Kaliteli bir motor emayesi, cilasını eski haline getirecek ve koruyucu bir kaplama ekleyecektir.

Çoğu modern motorda siyah plastik kapaklar bulunur ve bunlar yaşla birlikte eski görünmeye başlar.  

Güvenlik İpuçları ve Önlemler

Elektrik bağlantılarının içine su ve nem girmediğinden ve sorun yaratmayacağından emin olmak için elektrik bağlantılarını kapatmanız gerekir.

Alarm sistemleri ve kablo tesisatı; Temel olarak, kaputun altında elektrik bağlantısı olan her yeri kapatmak en iyisidir.

Motoru sürüşten hemen sonra veya bir süre çalışırken temizlemeye başlamamalısınız, çünkü sıcak parçalarla doğrudan temas veya buhar yoluyla kendinizi yakabilirsiniz. Ancak, motor tamamen soğumak yerine biraz sıcakken temizlemek iyi bir fikirdir. Motor sıcakken kir ve pislik daha gevşek olur ve yıkadığınızda çıkarması daha kolay olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.01.2022

Karbonlu Hava Filtresi Nedir

21.01.2022

Yakıt Depo Güvenlik Kiti Nedir

07.07.2021

Balata Sinterleme Nedir

20.04.2021

Makyajlı 2022 Kia Stinger İncelemesi