Arabanızın İç Aydınlatması Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli Şey

ABONE OL
Arabanızın İç Aydınlatması Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli Şey

Her aracın tavan lambaları olarak da adlandırılan iç ışıkları vardır. Bunlar aracın tavanına yerleştirilebilir ve insanlar araca girip çıktığında yanıp söner. Yolcuların emniyet kemerlerini güvenle takabilmeleri, eşyaların bulunması gibi çeşitli fonksiyonları vardır. Ancak aracınızın içindeki lambalar aşağıdaki sorunlarla karşılaşıyorsa bu durumda yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir. Aşağıda bu durumlar ve sonuçları basitçe ifade edilmiştir.

Loş İç Işıklar

İç aydınlatma lambalarınız loş görünüyorsa, bu bir alternatör arızası veya akünün bittiği anlamına gelebilir. Alternatör olup olmadığını belirlemenin basit yolu, voltajı test etmektir. Akü voltaj ölçer ile kontrol edilebilir eğer okuma düşükse, alternatör değiştirme zamanı gelmiş demektir.

Titrek ışıklar

Yanıp sönen ışıklar, bataryada korozyon, elektrik sorunları ve anahtardaki arıza gibi çeşitli şeylerde sorun olduğu anlamına gelebilir. En iyi fikir, temel nedeni bulmak için bir elektrikçiye danışmaktır.

Açık Kalan İç Işıklar

Kapı kapandıktan sonra bile iç ışıklarınız açık kalıyorsa, ön kaputun düzgün şekilde kilitlendiğinden emin olmak için kontrol etmeniz gerekir. Bu durum bir sensörun çalışmadığına işaret olabilir. Bir elektrikçi ustasına götürerek sorunu basit bir şekilde çözdürebilirsiniz.

İç Aydınlatmaların Değiştirilmesi

İç lambalar yalnızca ampul söndüğünde değiştirilmesi gerekir. Bazı insanlar araçlarında LED ampulleri tercih ederler. Ampulleri doğru bir şekilde değiştirmek için uygun araçlar ve aracın aydınlatma sistemi hakkında bilgi sahibi olunması gerekir. Çünkü bazı yeni nesil araçlar herhangi bir şekilde farklı ampul takıldığında arıza lambasını yakar.

Aracınızın iç aydınlatma sistemi, karanlıkta yolda ilerlerken emniyet kemerinizi takarken, kitap okurken veya kaybolan nesneleri ararken kullanışlıdır. Bunun önemini ancak aracınızın iç aydınlatması bozulduğunda anlayabilirsiniz. Eğer aracınızın iç aydınlatması ya da dış aydınlatmasıyla ilgili bir sorun yaşıyorsanız bir an önce elektrikçiye götürmenizi tavsiye ederiz. Çünkü ihmale almış olduğunuz basit bir sorun aracınızda kısa devre yaşamanıza neden olabilir.

Otomobillerin elektrik aksamı mutlaka bu alanda profesyonel kişiler tarafından kontrol edilmesi, tamir edilmesi ya da yenilenmesi gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Ağrı Sürücü ve Ehliyet Kursları

30.03.2020

Bayandan Özel Direksiyon Dersi

28.01.2021

Ehliyet Yenileme Randevu Alma Numarası Kaç

18.06.2021

Alkolden Ehliyetin İptal Olması Nedir