Arabanızın Boyasını Nasıl Korursunuz

ABONE OL
Arabanızın Boyasını Nasıl Korursunuz

Araç sahipleri için en büyük zorluklardan biri aracın boyasını koruyabilmektir. Çünkü dış bakımı doğru yapılmazsa araç zaman içerisinde gösterişini kaybedecek ve kötü bir izlenim bırakacaktır. Bunun tam tersi araca güzel bakılırsa yeniden satış değeri daha yüksek olur. Bu nedenle araç boyasının bakımı araç sahipleri açısından önemlidir.

Arabayı Her Ay Yıkamak

Toz ve kalıntılar, aracın boyasına zarar veren en önemli etkenlerdir. Bu nedenle, aracın dış temizliğine dikkat edilmelidir. Bir arabanın yıkanma süresi en az ayda birdir, lakin aracın durumuna göre bu sürenin beklenmemesi de uygundur. Her ay yapılması gereken temizlik için yıkamacıların seçilmesi faydalı olacaktır.

Ağaçlar ve Hayvanlar

Bir aracın boyasına zarar verebilecek etkenler arasında hayvanlar ve ağaçlarda vardır. Eğer aracınızı sürekli üzerinden bir şeyler damlayan ağacın altına bırakırsanız buradan damlayan maddeler aracın boyasına zarar verecektir. Uzun süre aracınızı yıkatmadığınızda ise bu kalıntılar boyanın solmasına neden olur. Aynı şekilde kuş pislikleri de aracın boyasını yakabilir. Aracınızın kaportasında kuş pisliği varsa mutlaka ya aracın tamamını ya da pisliğin olduğu bölümü yıkamanız gerekir.

Kullanılan Ürünler

Otomobiller için üretilmiş çeşitli ürünler vardır. Bu ürünlerden bir tanesi de paslanmayı önleyicilerdir. Özellikle nemli bir bölgede yaşıyorsanız veya aracınızı uzun süre kullanmanız gerekiyorsa, bu uygulama sizin için kesinlikle gerekli olacaktır.

Aracınızı yıkarken asla sert kimyasallar kullanmamalısınız. Sert kimyasal boyanın çizilmesine neden olarak aracın zamanla paslanmasını sağlayacaktır. Kullanılan kimyasalların dışında silme gibi işlemlerde kullanılacak olan malzemelerinde yumuşak dokulu olmasına dikkat edilmelidir.

Güneşten Uzak Tütün

Güneş otomobillerin boyası için en büyük düşmanların başında gelir. Özellikle koyu renkteki araçlar güneşten çok fazla etkilenir. Aracınızı uzun süre boyunca güneşin altında bırakırsanız birkaç sene sonra yüzeyin yandığını ve solmaya başladığını görebilirsiniz.

Aracın üzerine Örtü Örtmeyin

Bazı sürücüler araçlarını güneşten korumak için örtü örtmeyi düşünebilirler, ancak bu tip ürünler güneşte eriyerek aracın boyasına yapışacağı gibi aracın iç sıcaklığını daha çok artıracağından boyasına zarar verecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.10.2020

Kızdırma Bujisi Nedir, Özellikleri Nelerdir

31.01.2023

Arabaya Kalitesiz Yakıt Koyarsanız Ne Olur

08.06.2021

Ehliyet Sınav Soruları 2022

16.04.2021

Plaka Nedir, Plaka Türleri Nelerdir