Arabanızı Nasıl Hızlı Satabilirsiniz

ABONE OL
Arabanızı Nasıl Hızlı Satabilirsiniz

Arabanızı değiştirmek istediğinizde ya da acil paraya ihtiyacınız olduğunda, arabanızı olabildiğince çabuk satmak istersiniz. Ancak aracınızın durumuna bağlı olarak hızlı ya da yavaş satılma ihtimali vardır. Eğer aşağıda bahsettiğimiz uyarıları dikkate alır ve uygularsanız aracınızı daha hızlı satabilirsiniz.

Aracınızı Temiz Tutmalısınız

İkinci el araç alıcılarının ilk dikkat ettiği şey aracın dış ve iç görünüşüdür. Aracınızın motoru iyi de olsa kötü de olsa mutlaka dışını ve içini temiz tutmalısınız. Bu aracınızın daha diri olmasına neden olacağı gibi alıcının da dikkatini çekmesini sağlayacaktır. 

Değerini Belirleyin

Her malın bir değeri vardır. Bu nedenle aracınızı olduğundan daha yüksek bir fiyata satmayı düşünmeyin. Bazı araç sahipleri araçlarını acil olarak satmak isteseler bile değerinin çok üzerinde fiyat isterler. Eğer aracınızı acil bir şekilde satmak istiyorsanız yapmanız gereken değerinin üzerinde değil altında ve kendi değerine yakın bir fiyat istemektir. Bu şekilde daha fazla müşteri potansiyeline sahip olursunuz.

Aracın Markası ve Modeli

Her aracın mutlaka bir alıcısı vardır, ancak bazı model ve marka araçların satış piyasası çok daha hızlıdır. Burada sizin için belki geç olmuş olabilir, fakat aracınızı alırken kolay satılabilecek marka ve modele sahip olmalısınız.

Pazarlık Payı Koyun

Fiyatı belirlerken net olarak düşünmemelisiniz, mutlaka üzerine pazarlık payı koymalısınız. Çünkü insanlar her ne kadar beğeniyor olsalar da ikinci el bir araç alırken pazarlık yapmadan almazlar. Pazarlık fiyatını makul belirlemeli ve alıcıya değer verdiğinizi göstermelisiniz.

Satmadan Önce Bakımlarını Yaptırmalısınız

Aracınızı satmadan önce bakımlarının yaptırılmış olması diğerlerine göre bir puan önde başlamanızı sağlayacaktır. İkinci el araç alan bir kişi satın alacağı araca ekstra para harcamak istemez ve satın aldığında her şeyin hazır olmasını tercih eder. Eğer siz aracınızın bakımlarını yaptırırsanız aracı alacak kişi sadece yağını suyunu değiştirip bineceğinden emin olur ve daha kolay satın alır.

Çizikler Varsa Giderin

Aracın kaportasında çizikler varsa pasta cila çektirin. Çizikleri çok olan bir aracın motoru iyi de olsa taliplisi az olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.10.2021

Tekerlek Rulman Arızasının Nedenleri Nelerdir

21.06.2022

Hasar İhbarı Nedir, Hasar İhbarı Nasıl Yapılır

19.01.2021

Kırmızı Işıkta Nasıl Doğru Durulur

18.06.2021

Alkolden Ehliyetin İptal Olması Nedir