Arabanızı Bahara Hazırlamak İçin 5 İpucu

ABONE OL
Arabanızı Bahara Hazırlamak İçin 5 İpucu

Kışın bir arabaya nasıl bakılacağını zaten biliyorsunuz, ama aracınızı bahara nasıl hazırlamanız gerektiğine dair bilginiz var mı?

Kış sonrası araç bakımı ipuçlarımızı takip ederek, aracınızı bahar mevsimine hazırlayabilirsiniz.

  1. Kışlık Lastikleri Çıkarın

Kış lastikleri karlı ve buzlu koşullar için mükemmeldir ve kaymanızı önlemeye yardımcı olur, ancak sıcak havada kar lastikleri takmanın nedeni yoktur. Kış lastikleri için üretilen esnek kauçuk, sıcak havalarda iyi performans göstermez ve aşınmaya başlar, bu da yeni kış lastiklerini beklediğinizden daha erken satın almanız gerektiği anlamına gelir.

  1. Arabanızı Bakımlı Tutun

Arabanızı yıkamak daha çekici hale getirmenin ötesinde fayda sağlar. Arabanızı yıkadığınızda boyaya yerleşen ve korozyona neden olan kirletici maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olursunuz. Aracınızı yıkamak ve temiz tutmak dış kaplaması ve gövde panellerini korumaya yardımcı olacaktır. Arabanızı düzenli olarak yıkamanız gerekir, ancak alt takımın da temizlendiğinden emin olmanız gerekir.

  1. Ön Cam Sileceklerini Değiştirin

Ön cam silecekleriniz kış yağmur, kar, kir ve diğer kalıntıları kış boyunca uğraştı ve kauçuktan yapıldıkları için soğuk hava kurumalarına ve çatlamalarına neden olmuş olabilir. Ön cam sileceklerinizi 6 ayda bir değiştirmeniz gerektiğinden, yaz yağmurlarına hazırlanmak için sileceklerinizi değiştirmelisiniz.

  1. Akünüzü Kontrol Edin

Soğuk hava, akünüzün gücünü önemli ölçüde tüketebilir. Yalnızca 32 derecede akünüz % 35'e kadar güç kaybedebilir ve sıcaklıklar 0 dereceye düştüğünde, güç kaybı % 60'a kadar artar. Güç kaybı olan bir akü, motorun çalıştırılması için çok fazla güce ihtiyaç duyduğundan mücadele edecektir. Akünüzün bağlantılarını görsel olarak incelenmeli, temizlenmeli ve tüm test etmelisiniz.

  1. Klima Sisteminizi Kontrol Edin

Yüksek sıcaklıkların artması ve boğucu hale gelip klimanızı kullanmaya başlamanız çok uzun sürmeyecek. Aracınız klimasız olmayı dayanılmaz hale getirmeden önce çalışır durumda olduğundan emin olun. Sistemi kendiniz test ederek çalıştırabilirsiniz.

Klimanızı açın, istediğiniz gibi herhangi bir yönde ayarlandığında havanın sıcaklığı değişiyor mu? Olağandışı bir koku fark ettiniz mi? Klimanızla ilgili bir şeyler doğru görünmüyorsa kontrol ettirin.

Otomobiller hakkında teknik bilgilere ulaşmak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.08.2021

PDK Şanzıman Nedir

30.11.2023

Elektrikli Araç Nedir, Elektrikli Araçlar Nasıl Şarj Edilir

24.07.2020

Motor Yağı Değişimi Hangi Sıklıkta Yapılmalı

06.05.2022

C1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, C1 Sınıfı Ehliyet Nedir