Arabanızda Kuş Pislikleri Uzun Süre Kalırsa Ne Olur

ABONE OL
Arabanızda Kuş Pislikleri Uzun Süre Kalırsa Ne Olur

Her araç sahibi için arabası önemlidir ve bunun içinde gözü gibi bakarlar. Ancak bazı durumlarda ellerinde olmayan nedenlerden dolayı araçların kasalarında birtakım sıkıntılar meydana gelebilir. Örneğin kuş pislikleri aracın kasasına zarar veren en önemli şeydir ve temizlenmemesi durumunda aracınızın kasasında renk değişimi muhtemel sonuç olacaktır.

Arabadan Kuş Pisliği Nasıl Temizlenir? 

 Aracınızın kaputunda kuş pisliği varsa ilk olarak lekeye olabildiğince erken bir şekilde müdahale etmelisiniz, çünkü asitli olan pislik zaman geçtikçe kaputa zarar vermeye başlayacaktır. 

Eğer ki kuş pisliği kurumuşsa bu durumda çıkarırken boyaya zarar vermemek adına öncelikli olarak yumuşatmak gerekir. Bunun içinde kuş pisliğinin üzerine bir miktar su dökmelisiniz. Kuş pisliğinin üzerine bir gazete bırakarak yeniden üzerine su dökün ve 15–20 dakika boyunca bekleyin.

Bu süre sonunda gazeteyi yavaşça kaldırın ve kuru bir bezle silin. Bu sayede kurumuş kuş pisliklerinin aracınızın boyasına zarar vermeden çıkmasını sağlamış olursunuz.

Temizledikten Sonra Durulama Aşaması

Kuş pisliğini yumuşattınız ve sildiniz bundan sonra o bölgeyi köpekleyerek yıkamanız gerekiyor. Bu sayede kalan bir asit varsa onu da ortadan kaldırmış olursunuz. Yüzey temizlendikten sonra bu işlemi yapmanız aracınızın boyasının çizilmesinin de önüne geçecektir. 

Kuş Pisliği Yanığı Nasıl Temizlenir?

Kuş pisliği aracın üzerinde kaldıkça boyada yanıklar oluşabilir ve bu durumda yapılması gereken şey işin uzmanından destek almak olmalıdır. Bu da pasta cila ile yeniden normale dönüştürülebilir. Pasta cila çekme konusunda sizin hiçbir fikriniz yoksa o zaman hiç denememelisiniz, çünkü bunu yaparken aracınızı çizme ihtimaliniz çok yüksek olacaktır.

Aracın Korunması

Aracınızı böyle zor bir durum bırakmamak için ağaç altlarından uzak durmanız tavsiye edilir. Ancak böyle bir durum söz konusu değilse aracınızda kuş pisliği varsa bir an önce müdahale etmeniz gerekir. Kuş pisliği araca ne kadar derinlemesine işlerse çıkarabilmek bir o kadar zor olacaktır. 

Aracınızı yıkarken mutlaka sünger, ılık su ve pH nötr olan bir şampuan kullanmanız gerekir. Bu sayede aracın boyasına zarar vermeden temizlemiş olursunuz.

Araçlarla ilgili merak ettiğiniz konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.03.2021

Araç Yangınları ve Yanıklarda İlk Yardım

07.12.2023

Şehir İçi Trafikte Güvenli Sürüş Nasıl Olmalı

01.04.2021

Motor Ehliyeti Sınıfları ve Şartları

07.10.2020

Alternatör Nedir, Ne İşe Yarar