Arabanıza Zarar Veren 6 Kötü Sürüş Alışkanlığı

ABONE OL
Arabanıza Zarar Veren 6 Kötü Sürüş Alışkanlığı

Mükemmel sürücü diye bir şey yoktur. Hepimizin harika olmayan sürüş alışkanlıkları var. Örneğin hepimiz bazen bilerek ya da bilmeyerek sinyal vermeyi unutabiliyoruz. Aşağıda bahsedeceğimiz bu 6 madde arabanıza zarar veren sürüş alışkanlığını ve bunlardan nasıl kaçınabileceğinizi göstermektedir.

  1. Çukurlara Düşmek

Bazı yollarda bulunan derin çukurlar sadece otomobil kullanmayı güçleştirmekle kalmaz aynı zamanda aracınıza da zarar verebilir. Gerçek şu ki çukurlar her yerde vardır önemli olan ise bu çukurlardan olabildiğince kaçabilmektir. Çukurlardan kaçınmaya yardımcı olmak için tetikte olmalısınız. Eğer son dakikada bir çukuru fark etmiş ve kaçamıyorsanız o zaman yavaşlamayı tercih etmelisiniz. Çukura girdiğinizde frenlerinizi bırakmanız süspansiyonu daha da rahatlatacaktır.

  1. Hız Tümsekleri

Çukurlara yüksek hızda girmeye benzer şekilde, hız tümseğinden çok hızlı geçmek de arabanızı bozabilecek başka bir sürüş alışkanlığıdır. Hız tümsekleri hem yayaları hem de sürücüleri güvende tutmak için tasarlanmıştır. Bir hız tümseğine yaklaştığınızda yavaşlayarak arabanızın zarar görmemesine yardımcı olabilirsiniz.

  1. El Frenini Unutma

Vitesiniz, "Park" konumundayken aracınızın kaymasını engellerken, el freni, aracınızın tekerleklerini yerinde kilitli tutmak için tasarlanmış tek parçadır. El freninizi çekmemek, aracın diğer parçalarında gerilmeye ve erken aşınmaya neden olabilir.

  1. Geri Geri Giderken Vites Değiştirme

Bazen yola çıkmak için aceleniz olur ve arabanız geri vitesinde hareket halindeyken durmadan birinci vitese takarsınız. Bu genelde birçok sürücünün dikkat etmediği bi durumdur. Böyle bir durumda aracın şanzımanı, aynı anda hem arabanızı durdurmak hem de vites değiştirmeye çalışacak doğal olarak buda aracınıza zarar verecektir.

  1. Gösterge Işıkları

Gösterge paneli ışıkları otomobilinizde bir sorun olduğunu ya da olmadığını gösterecektir. Yeni nesil otomobillerde hataların yazılı olarak gösteriliyor olması ise aracınıza daha fazla zarar verilmemesi için çok önemlidir. Aracınızın kontağını her çevirdiğinizde mutlaka gösterge panel ışıklarını kontrol etmelisiniz.

  1. Debriyaja Basılı Tutmak

Özellikle acemi sürücülerin en çok yaptığı hatalardan bir tanesi olan debriyaja basılı tutmak bir süre sonra debriyaj balatalarının ömrünü tamamlamasına neden olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.05.2021

Sürücü Kursları Telefon Numaraları

28.05.2021

Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Davası Zamanaşımı Süresi Ne Kadardır

02.01.2023

Drift Atma Cezası 2023 Ne Kadar? Drift Yapma Cezası 2023

13.12.2022

Ehliyet Sınav Sonuçları 2023