Arabanız Su Altında Kalırsa Ne Yapmalısınız

ABONE OL
Arabanız Su Altında Kalırsa Ne Yapmalısınız

Sonbahara girdiğimiz bu aylarda her an yağışlarla karşı karşıya kalabiliriz. Daha da önemlisi bu yağışların sel gibi gelmesi ve aracınızın bu selin altında kalmasıdır. Peki, böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda ne yapmanız gerekir?

 

  1. Adım: Toplanan su motorda ve diğer bileşenlerde geri döndürülemez hasara neden olabileceğinden, su basmış haldeyken aracı asla çalıştırmamalısınız.
  2. Adım: Güvenli hale geldikten sonra, arabanın neden olduğu hasarı kontrol edin. Bunu su seviyesinin araca girecek kadar yüksek olup olmadığı veya kapıların altında kalıp kalmadığını görerek yapabilirsiniz.
  3. Adım: Yağmur kesilir kesilmez arabayı temizlemeye başlamalısınız. Su hasarı, özellikle metal ve elektrikli bileşenlerde son derece ciddi hasarlara neden olabilir. Havanın tüm aracın içinden girmesini sağlamak için kapıları ve pencereleri açmalısınız. İçeri giren hava küf oluşumunu engelleyecektir.
  4. Adım: Rutubet kötü kokulara neden olur. Arabanızı temizledikten sonra, muhtemelen paspaslar, halılar, döşemeler ve hatta kapı panelleri gibi bileşenlerin hepsi suyu emdiği için bir süre sonra rutubetlenecek ve kokmaya başlayacaktır. Bu durumun önüne geçmeniz için bu parçaları değiştirmeniz sağlıklı olacaktır.  
  5. Adım: Aracın içini temizledikten sonra, en önemli kısmına yani motora geçme zamanı gelmiştir. İlk önce yağ deposuna su girip girmediğini kontrol etmelisiniz. Yağ çubuğunu kullanarak yağda su damlacıkları olup olmadığını anlaşılabilir. Yağ çubuğunda damlacıklar görürseniz, arabayı çalıştırmamalısınız, çünkü bu motorun içindeki silindirlerin kırılmasına neden olabilir. Yapabileceğiniz en iyi şey, bir tamirciye haber vermektir.
  6. Adım: Elektrikli bileşenleri kontrol edin. Aracın farlarını, arka lambalarını, elektrikli camlarını, sinyallerini, kilitleri, koltukları, içerideki ışıkları, klimayı ve kabloyla bağlanan diğer tüm bileşenleri test edin. Frenleri, debriyajı ve direksiyonu bu esnada kontrol edebilirsiniz.
  7. Adım: Aracınız kaskoluysa kasko işlemlerini başlatabilirsiniz. Çoğu kasko şirketi böyle durumda aracı perte çıkarır ve aracın bedelini geri öder.
  8. Adım: Selden zarar görmüş arabanın onarım masraflarının yeni bir arabanın maliyetinden daha fazla olduğunu düşünüyorsanız hiç uğraşmadan aracı elden çıkarmalısınız. Bazı durumlarda aracı yeniden ayağa kaldırmış olsanız bile farklı arızalar ortaya çıkacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.03.2021

Araçlarda LPG Tankı Ne Zaman Değişir

25.11.2021

4X4 Araçların Kışlık Bakımı Nasıl Olmalı

13.05.2022

Yaprak Yay Nedir? Yaprak Yay Özellikleri Nelerdir

16.05.2023

Kiralık Ekskavatör İstanbul – Ekskavatör Kiralama