Arabanın Plakası Düşerse Ne Yapılmalı

ABONE OL
Arabanın Plakası Düşerse Ne Yapılmalı

Araçların plakaları sık olmasa da çeşitli nedenlerden dolayı düşebiliyor. İlk fark edildiğinde endişe edilen bu durum plakasız gezmenin cezası olduğu için problem yaşamanıza neden olacaktır. Fakat çözümsüz de değildir.

Aracınızı plakası düştüğü zaman ilk olarak yapmanız gereken işlem notere giderek gerekli işlemlerin yapılmasını sağlamak. Bunun için kimliğinizin yanınızda olması gerekiyor.

Plakanın düşmesinin çeşitli riskleri var ve bunlardan en önemlisi çalıntı plaka ile suç işlenmesi. Dolayısıyla aracınızın plakası düşmüş ya da çalınmışsa kötüye kullanımda başınızı ağrıtabilir.

Aracımın Plakası Düştü, Ne Yapmalıyım?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi işlemleri noterde başlatmanız gerekiyor ve bu sayede olası problemlerin önüne geçmiş olursunuz. Yeni bir plaka çıkarmak için yapmanız gereken emniyete giderek plaka basımının yapılmasını sağlamak. Yeni plakanızı bastırdıktan sonra emniyetten alacağınız kağıtla birlikte plaka üzerine mühür vurulmasını sağlıyorsunuz. Kısa süren bu işlem aynı gün içerisinde tamamlanabiliyor.

Eğer aracınızın plakasını ikinci kez düşürmüş ya da çaldırmışsanız bu durumda yeni bir plaka çıkarmanız gerekiyor. Eskiden böyle bir zorunluluk yokken günümüzde artık güvenlik için böyle bir zorunluluk getirilmiş durumda.

Plakanın Düştüğünü Bildirmezseniz Ne Olur?

Plakanızın düştüğünü ya da çalındığını bildirmezseniz bu durumda sorumluluğun size ait olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle sizin plakanızla yapılan her işlemden siz sorumlu olursunuz. Diğer bir konu ise cezasının 96 TL civarında olduğudur. 

Araç Plakası Nasıl Yenilir?  

Aracınızın plakasını yenilemek için bazı evrakların hazırlanması gerekiyor. Bu evraklar başvuru sırasında sizden istenecektir. 

  • Ruhsat
  • Zorunlu trafik sigortası
  • Nüfus cüzdanı ve fotokopisi

Plaka Değişikliği İşlemi Nasıl Yapılır?

Plaka değişikliği yapmak istediğiniz zaman hazırlamanız gereken evraklar şunlardır.

  • Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
  • Trafik sigortanızın poliçesi
  • Noter satış belgesi
  • Şoförler cemiyeti nakil dosyası
  • Eski aracınızın plakası ve trafik dokümanları

Standart Plaka Nasıldır?

Araç plakasında mührün olması gerekir, TR hologramının olması renginin beyaz ve mavi olması, yazı boyutu ve karakterinin belirlenmiş ölçülerde olması plakanın altında dalgalı şeridin olması, plakanın yazılarının siyah renkli olması gerekir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2021

Sürücü Kursu Nereye Şikayet Edilir

28.10.2020

Arabanın Farları Neden Matlaşır

30.03.2020

Trafikte Öfke Kontrolü

03.04.2020

2020 Ehliyet Sınav Soruları – Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular