Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler

ABONE OL
Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler

Arabada yaşanabilecek en ufak bir sorun bile kafa karıştırıcı bir durum yaratabilir. Soğuk bir kışın ortasında arabanızın kaloriferi aniden sıcak yerine soğuk hava üflüyorsa, hüsrana uğramak için iyi bir nedeniniz var demektir.

Aracınızın kaloriferi bazen beklenmedik bir şekilde arıza verebilir, çünkü tıpkı evdeki bir ısıtma sistemi gibi, arabanızı ısıtmak için birlikte çalışan birçok bileşen vardır. Aşağıda aracın kaloriferinden soğuk hava gelmesinin bazı önemli nedenleri belirtilmiştir. Başlıkları dikkate aldığınızda sorunu kendinizde çözebilirsiniz.

Yetersiz Soğutma Suyu

Otomobiller sıcak aylarda motoru soğutmak için %50 antifriz, %50 sudan oluşan soğutma sıvısı kullanır. Kış aylarında ise soğutma sıvısı motordan ısıtıcı göbeğine gelir ve ardından arabanıza sıcak hava üfler. Soğutma sıvısının ısınması ve aracın içine ısı sağlaması için motorun ısınması gerektiğinden ilk birkaç dakika serin hava gelmesi normaldir, fakat kalorifer soğuk hava üflemeye devam ederse, kontrol etmeniz gereken ilk şey soğutma sıvısı seviyenizdir.

Kalorifer Petekleri

Kalorifer petekleri, kompakt radyatörlere benzeyen soğutma sistemi parçalarıdır. Isıtıcı göbeği, sıcak soğutucuyu içeri ve dışarı taşıyan pirinç veya alüminyum borulardan ve soğutucu tarafından salınan ısıyı dağıtan fanlardan oluşur. Buz çözme ve ısıtma eylemlerinden ısıtıcı göbeği sorumludur. Isıtıcı göbekleri gösterge panellerinin arkasına yerleştirilmiştir. Aracınız sıcak hava üflemiyorsa ve soğutma sıvısı seviyesi iyiyse, ısıtıcı göbeğinizde bir sorun olabilir. Aşağıda ısıtıcı göbeği arızasında karşılaşabileceğiniz sorunlar listelenmiştir.

  • Arabanızın içinde sis
  • Meyveli, tatlı bir koku
  • Soğutma sıvısı eksilmesi
  • Motorun aşırı ısınması

Kırık veya Tıkanmış Isıtıcı

Soğutma suyu seviyeleri iyiyse ve ısıtıcı göbeğinizde bir sorun görünmüyorsa, fan ve klima düğmelerini veya ısıtıcı kontrol valfinizi değiştirmeniz gerekebilir. Isıtıcı kontrol vanası, kaputunuzun altındadır ve ısıyı açıp kapatan anahtar görevi görür. Bu parça doğru çalışmıyorsa, arabanız içine soğuk hava üfleyecektir.

Termostat Arızası

Termostat araca motorun sıcak olduğunu bildiremezse, soğutucu, ısıtıcı göbeğine ısı sağlamak için gönderilmez ve hava serin kalır. Termostat kolay ve ucuz bir çözümdür, bu nedenle yenisini takmak ısıtıcınızın hızlı bir şekilde tekrar çalışmasını sağlayabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.03.2021

Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır

18.01.2022

Kadın Sürücü Rehberi

07.12.2020

Sigorta Firması Tazminatı Ne Kadar Sürede Öder

25.08.2021

Stajyer Sürücülerin Dikkat Etmesi Gerekenler