Arabalarda LPG İşareti Zorunlumu

ABONE OL
Arabalarda LPG İşareti Zorunlumu

LPG’li araçlarında normal araçlar gibi periyodik olarak muayeneden geçmeleri gerekir. Bu aracın türüne göre her yıl ya da iki yılda bir değişebilir. Araç muayenesi sırasında ise bir aracın başarılı bir şekilde geçebilmesi için birtakım kriterleri yerine getirmiş olması gerekir. Bunun için araçlarını muayeneye götürecek olan kişilerin TÜVTÜRK internet sitesi üzerinden online randevu almaları gerekir. Online randevu esnasında aracın vergi borcu, trafik cezası ve trafik sigortasının yapılmış olması gerekir. Bunlardan herhangi birinin eksik olması durumunda sistem otomatik olarak randevu vermeyecektir.

Eğer bunlarla ilgili bir sorun yoksa bu durumda sistem uygun olan günün seçilmesi halinde randevuyu tamamlar. Randevu gününde ve saatinden 30 dakika öncesinden istasyonda hazır olunması gerekir. 

Peki, LPG’li araçlarda randevu sonrasında aracın muayeneye takılmadan geçmesi için LPG işaretinin olması zorunlu mudur?

LPG İşareti Zorunlumu?

Tüm motorlu araçlarda olduğu gibi LPG’li araçlarda güvenlik önemlidir, çünkü aracınızda yalnız kendi canınızı değil aynı zamanda başkalarının canını da taşıyorsunuz. Bunun için mutlaka alınması gereken önlemleri yerine getirmek gerekir.

LPG’li araçlarda eskiden LPG işaretinin olması ve camda görünür yere yapıştırılmış olması gerekiyordu. Şimdi ise bu işaretin olması gerekmiyor. Yani aracında LPG işareti olmayan bir sürücü sorunsuz bir şekilde muayeneden geçebiliyor.

LPG'li Araç Muayene Şartları Nelerdir?

LPG’li bir aracı muayeneye götürdüğünüzde ilk dikkat edilen husus aracın sızdırma yapıp yapmadığıdır. Eskiden muayene öncesinde sızdırmazlık belgesinin olması zorunlu tutuluyordu, fakat yapılan düzenleme sonrasında sızdırmazlık belgesi kaldırılmıştır.

Muayene istasyonunda sızdırmazlık kontrolü yapıldıktan sonra LPG sisteminde çalışmayan parçanın olup olmadığı kontrol edilir. Çalışmayan bir aksam varsa araç muayeneden geçemez. Kontrol esnasında aracın bütünlüğünü bozabilecek onarımların yapılmamış olması ve aracın yakıt tankının 10 yılı geçmemiş olmasına da dikkat edilir. Eğer muayene esnasında her şey tam, fakat tank 10 yılı geçmişse bu durumda araç muayeneden geçemez. Bunun dışında kalan tüm kontroller diğer araçlarla eşit bir şekilde yapılır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/  adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.11.2021

Trafikten Men Cezası ve Nedenleri

25.01.2021

BMW Markasının Tarihi

14.09.2020

Ekspertiz Merkezlerine Güvenilir mi

28.12.2021

Haymana Sürücü Kursları - Haymana Ehliyet Kursları