Arabadaki Yağlarının Rengi Neyi İfade Eder

ABONE OL
Arabadaki Yağlarının Rengi Neyi İfade Eder

Siyah Motor Yağı Ne Anlama Geliyor?

Koyu kehribar renginden siyaha dönen motor yağı, kalın veya çamurluysa, yağınızın eski olduğuna dair bir işaret olabilir. Bazı durumlarda, siyah motor yağı yakıt dönüş hattında bir tıkanma olduğunu gösterebilir ve bu da motora kirletici maddelerin girmesine, düşük motor performansına, verimsiz yakıt kilometresine ve muhtemelen motor arızasına neden olabilir.

Kahverengi veya Gri Motor Yağı Neyi Gösterir?

Motor yağınız kahverengiye veya griye dönerse, biraz daha araştırma yapmanız gerekebilir. Kahverengi motor yağı, alarm için acil bir neden olmamalıdır. Sütlü veya köpüklü kahverengi veya grimsi motor yağı, soğutma sıvısı sızıntısından kaynaklanan bir kirlenme belirtisi olabilir. Bu renk motorun aşırı rölantide kaldığına ve nadiren çalışma sıcaklığına ulaştığına dair bir işaret olabilir.

Motor yakıt tüketirken su üretir. Bu kimyasal denklemin bir parçasıdır. Su egzozla birlikte egzoz borusundan dışarı çıkar ve motor optimum çalışma sıcaklığına ulaşmazsa, bir miktar su motor yağına girebilir ve birikebilir. Kısa yolculuklarda optimum sıcaklığa ulaşmak zordur!

Paslı Motor Yağına Ne Sebep Olur?

Nemli koşullar, metal yağ çubuğunuzda yoğuşma birikmesine ve yüzey paslanmasına neden olur. Yağda kırmızımsı bir görünüm, bir otomotiv teknisyeni tarafından teşhis edilmesi gereken otomatik şanzıman sıvısının varlığını gösterebilir.

Yağı Sık Sık Kontrol Etmelisiniz!

Renk, motor yağında her şeyin son göstergesi değildir. Özellikle yağ kıvamındaki ve hacmindeki dalgalanmalarla birleştiğinde, motor yağınızdaki renk değişikliklerini dikkate almak önemlidir, çünkü bunlar sizi yağla ilgili sorunlara yönlendirebilir!

Motor yağınızı kontrol etmek bir araba bakım şeklidir. Ancak motor yağınızı değerlendirmek, rengine bakmaktan daha fazlasını gerektirir.  

Aracınızın motor yağının sürekli ve belirlenmiş olan zamanlar içerisinde yenilenmesi gerekir. Motor yağını zamanından önce değiştirmek size ekstra kazanç sağlayamayacağı gibi paranızı boşa harcamaktan öteye de gitmeyecektir. Bunun için servisinizin size belirtmiş olduğu zaman içerisinde aracınızın motor yağını değiştirmeniz gerekir. Hangi yağı alabileceğiniz ise bilginiz olmaması halinde servis tarafından siz belirtilecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.01.2021

Benzin Ne Kadar Dayanır

13.04.2023

Volvo Nisan Ayı Fiyat Listesi

29.12.2021

Keçiören Sürücü Kursları - Keçiören Ehliyet Kursları

05.01.2021

Sunroof Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır