Arabadaki En Pahalı Onarımlar - SürücüKursları.com
ÖNEMLİ DUYURU: Ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldı! Daha fazlasını öğrenin!
Türkiye’nin En Büyük
Sürücü Kursu Platformu
Hoşgeldiniz
E-Posta (*)
Şifre (*)
Şifremi Unuttum
Henüz Hesabınız Yok mu?
Üye olmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.
Arabadaki En Pahalı Onarımlar
29.06.2021
13
Paylaş

Arabadaki En Pahalı Onarımlar

Arabanızın çıkardığı tuhaf ses yüzünden panikleyenlerdenseniz o zaman en pahalı araba tamirlerinin ne olduğunu merak edenlerdensiniz demektir.

Arabalarımız günlük hayatımızda ayrılmaz bir rol oynar ve yapacağımız en önemli yatırımlardan biridir. Ancak işler ters gittiğinde, neyin 100 TL’ye neyin binlerce liraya mal olacağını bilmek sizinde temkinli hareket etmenizi sağlayacaktır. Aşağıda bahsedeceğimiz konular otomobillerde en pahalı olan tamir işlemlerini kapsamaktadır.

  1. Motor ve Silindirler

“Motor Bitmiş” kelimesi hepimizde korku uyandırıyor. Çünkü bu arabanızın sonu anlamına gelir. Karşılaşacağınız en maliyetli motor hasarı türü silindirlerle ilgilidir. Nedeni ise tamircinin silindirleri değiştirebilmesi için tüm motorun dışarı çıkarması gerektiğidir. Motor tamirinde mevcut olanı düzeltmeye çalışmakla uğraşmaktansa, tüm motoru değiştirmek daha iyidir.

  1. Hibrit Araç Aküsü

Elektrikli araçlar çevre için daha iyi olabilir, ancak parçalarının maliyeti yüksektir. Özellikle yeni bir aküye ihtiyacı varsa cebinizden ciddi bir miktar çıkacağının altını çizelim. Hibrit araçlardaki aküler zamanla güç tutma yeteneklerini kaybedecektir. Bu da 10 yıl dolmadan akünün ömrünün biteceği anlamına geliyor. Daha da kötüsü, aküyü değiştirdiğinizde, arabanın bilgisayar sistemini de değiştirmeniz gerektiğidir.

  1. Şanzıman

Şanzıman, motordan tahrik miline giden güç akışını yönetir. Isı ve sürtünme, yıllar içinde aşınma ve yıpranma meydana getireceğinden dolayı zamanla şanzımanda birtakım problem yaşanabilir. Bu sorunun oluşmaması için aracın periyodik bakımlarının ve şanzıman yağının kontrol edilmesi gerekir.

  1. Hava yastıkları

Hava yastıklarınız herhangi bir nedenle açılırsa, değiştirilmesi gerekir. Hava yastığı tasarımına bağlı olarak direksiyonu ve torpido gözünü değiştirmeniz bile gerekebilir.

Hava yastıklarınız açıldıysa, muhtemelen bir kaza geçirmişsinizdir, bu yüzden bu aklınızdaki son şey olacaktır. Ancak kazara devreye girerlerse, maliyeti akılda tutmak önemlidir.

  1. Süspansiyon Sistemi

Süspansiyon, yolcuların yoldaki tümseği hissetmesini engelleyen şeydir. İşlevsel bir süspansiyon şöyledir: amortisörler, payandalar, kontrol kolları, bağlantı çubukları ve yaylar. Bu parçalardan biri bozulursa mutlaka değiştirilmesi gerekir. Biri değiştiğinde fazla maliyet çıkmıyor olsa da hepsinin değişmesi maliyeti ister istemez yükseltecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkan Haberler

Daha fazlası

Yorum Yapmak için Giriş Yapın

Yorum yazabilmek için hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap
Henüz yorum yapılmamış.
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. by Timsah