Arabada Acemilik Kaç Gün Sürer

ABONE OL
Arabada Acemilik Kaç Gün Sürer

Ehliyetinizi yeni almışsanız ya da almayı planlıyorsanız ister istemez ne kadar sürede araba kullanmayı öğrenmek ve trafiğe çıkabileceğinizi merak ediyor olacaksınız. Biz de bu makalemizde yeni ehliyet almış ya da ilk kez bir aracın direksiyonuna geçmiş kişilere acemilik kaç gün sürer detaylı bir şekilde anlatalım istedik.

Araba Kullanmak Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Araba kullanmanın ne kadar sürede öğrenilebildiği tamamen kişinin kendisine bağlıdır. Çünkü herkesin araç kullanma konusundaki yeteneği birbirinin aynısı değildir. Bazı kişiler ilk gösterilen şeyi unutmazlar. Dolayısıyla araç kullanmaya başlarken her şeyi yeni öğreneceğiniz için kısa zamanda öğrenip öğrenmemek sizin kendi elinizde olacaktır. Genel bir zaman verecek olursak ehliyetini yeni almış bir sürücü ortalama olarak 7-10 gün arasında trafiğe çıkabilecek duruma gelecektir. Araç kullanmayı zorlayacak bazı sürüş ve korkular vardır. Örneğin; yokuştayken kalkmak ya da aracı park etmek acemi sürücülerin en çok zorlandığı konular arasında yer alır. Bu süre içinde bu sürüşler henüz tam oturmamış olsa da araç kullanmaya devam ettikçe zamanla oturmaya başlayacaktır.

Korkular Araç Kullanmayı Öğrenmeyi Zorlaştırır mı?

Araç kullanmayı öğrenebilmenin en önemli aşaması korkuların üzerine gitmektir. Genellikle acemi sürücüler herhangi bir hata yapacaklarını ve bu hata neticesinde kazaya sebebiyet verebileceklerini düşünerek korkar ve trafiğe çıkmakta zorlanırlar. Eğer bir sürücü adayı araç kullanma korkusunu yenerse öğrenme süreci hem daha kolay hem de daha kısa sürecektir.

Direksiyon Dersi Kaç Günde Öğrenilir?

Direksiyon dersi almayı düşünüyorsanız ne kadar sürede öğrenebileceğinizi belirleyen şeyin de alt yapınız olduğunu belirtmeliyiz. Bazı sürücüler ehliyet almadan önce araç kullanmaya başladıkları veya kendi araçlarında pratik yapabildikleri için direksiyon dersi daha kısa sürer. Normalde ise hiç trafiğe çıkmamış bir sürücü yaklaşık olarak 3 günde trafiğe alışarak araç kullanmaya devam edebilir.

Araba Kullanmayı Ne Kadar Zamanda Öğrenebilirim?

Yukarıda belirttiğimiz tüm faktörler araç kullanma sürecine etki edecektir. Normal şartlarda ise bir sürücü günde 2 saat eğitim gördüğünde ortalama olarak bir hafta içinde araç kullanmayı öğrenebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.03.2021

LPG Filtreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

25.03.2021

Akü Takviyesi Hangi Araçlarda Yapılmaz

22.10.2021

Şanzıman Filtresi Bakım İpuçları

18.01.2021

Yabancılar İçin Ehliyet İşlemleri Nasıl Olur