Araba Vurdurarak Nasıl Çalıştırılır

ABONE OL
Araba Vurdurarak Nasıl Çalıştırılır

Öncelikle hemen şunu belirterek başlayalım eğer yeni nesil bir araca sahipseniz o zaman aracınızı vurdurarak çalıştırmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü yeni yenil araçlardaki bilgisayar sistemi ve elektrik aksamı vurdurarak çalıştırma esnasında arıza verebilir ve bu da aracınızda daha büyük sorunlara neden olabilir.

Otomobiller hareket edebilmek için yakıta ihtiyaç duyar. Çalışmanın gerçekleşebilmesi için ise aküden elektriğin gelmesi ve yakıtın ateşlenebilmesi gerekir. Eğer akünüz biterse ya da aküden kaynaklanan herhangi bir sorun olursa bu durumda aracınız çalışmaz.

Peki, aracınızın aküsü bitmişse bu durumda vurdurarak nasıl çalıştırabilirsiniz?

Aracı vurdurarak çalıştırabilmek için aracınızın ya eğimli bir yolda olması ya da aracınızı itebilecek güçlü birilerinin olması gerekir. Eğer bir bu seçeneklerden ilkini göz önüne alırsak o zaman tek başınıza vurdurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Araba Vurdurma Tekniği

Aracınızı boşa alın ve dikkatli bir şekilde el frenini aşağıya indirin, arabanız yavaş yavaş hızlanmaya başlayacak. Aracınızın vitesini debriyaja basarak ikiye atın ve araç ilerlerken ayağınızı biraz hızlıca debriyajdan çekin. Araç birden sallanmaya başlayacak ve motor hareket edecektir. Bu işlemi yaparken korkmayın aracınız titriyor olsa da normal bir yoldasınız. Aracınız çalıştıktan sonra bir kenara çekin ve bir müddet aracın çalışmasını bekleyin. Bu esnada arada gaz verebilirsiniz. Aracınızla kilometre yapmadan tekrar stop etmeyin, çünkü büyük ihtimalle akü tam dolmadığından dolayı yine çalışmayacaktır.

Otomatik Vitesli Araç Vurdurularak Çalıştırılır mı?

Yukarıda bahsettiğimiz yöntem yalnızca düz vitesli araçlarda geçerli olan bir tekniktir, bu nedenle otomatik vites aracınızla denemeyin.

Otomatik vitesli araçlar kesinlikle vurdurarak çalışmaması gerekir. Otomatik vites bir araç çalışmadığında yapmanız gereken şey hemen servisi aramak ve onların müdahale etmesini sağlamak olmalıdır.

Akü Takviyesi Nasıl Yapılır?

Akü takviyesini başka bir araçla ya da dolu başka bir aküyle yapabilirsiniz. Bu işlemi yaparken takviye yapacak olan aracın çalışır durumda olması gerekir. Takviye yapılacak aracın aküsündeki (+) kutbuna kırmızı kabloyu takarak kablonun diğer ucunu takviye edilecek aracın (+) kutbuna takın. Aynı işlemi diğer kablolarla (–) kutba da uygulayın. Akü takviyesini yapan araca hafifçe gaz verilmeli bu sayede aracın stop etmemesini ve elektronik hasarların oluşmamasını sağlamış olursunuz. Bir süre bekledikten sonra takviye yapılan araçtan kabloları sökmeniz gerekecektir. Burada yine dikkatli hareket etmeniz gerekiyor. Önce kırmızı renkli (+) kutbu daha sonrasında da siyah renkteki – kutbu sökmelisiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.05.2021

Egzozda Kaçak Varsa Nasıl Anlaşılır

19.10.2021

Ehliyet Müracaatı Nasıl Yapılır

09.04.2021

Hız Sabitleme Arızası ve Belirtileri

02.01.2023

Uyuşturucuyla Araba Kullanma Cezası 2023