Araba Salıncağı Nedir

ABONE OL
Araba Salıncağı Nedir

Araba salıncağı yani diğer bilinen adıyla tabla, otomobilin güvenli bir şekilde yoluna devam edebilmesini sağlayan süspansiyonun önemli bir parçasıdır. Sistem üzerinde amortisörleri barındırır bu sayede aracın ön takımlarına gelebilecek olan alt darbelere karşı koruma sağlar.

Araba Salıncağı Arızası Nasıl Anlaşılır?

Bir otomobilde meydana gelen hasar doğrudan olmasa bile yolculuk esnasında kolaylıkla fark edilebilir. Otomobilden anlamayan birisi hasarın neden kaynaklandığını anlamamış olsa da usta hemen fark edebilir. Kolay anlaşılan araç arızalarından birisi de tablalardır. Tabla arıza verdiği zaman aşağıdaki belirtileri gösterir.

Araba Salıncağı Arızası Belirtileri Nelerdir?

  • Tabla arıza yaptığında ön taraftan özellikle tekerlerden anormalin dışında bir gıcırdama sesi gelmeye başlar.
  • Aracınızın frenine bastığınız anda araç sağa ya da sola doğru titreme yapar.
  • Araç herhangi bir şekilde çukura düştüğünde ya da tümsekten geçtiğinde direksiyon üzerinde titreme olur.
  • Amortisör sertleşir.
  • Lastikler dengesiz bir şekilde eskir.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz arızaların belirtilerinin hissedilmesi durumunda sürücünün vakit kaybetmeden aracını hemen servise ya da ustaya göturmesi gerekir. Bozuk olan salıncak yani tabla otomobilin sürüş güvenliğini bozacak ve sürücünün rahatsız olmasını sağlayacaktır.

Araba Salıncağı Ne İşe Yarar?

Araba salıncağı otomobillerin ön bölümünde sağ ve sol tekerde birer tane olmak üzere toplamda 2 adettir. Ön tekerlerde şaseye bağlanan bu parçalar sayesinde araç güvenli bir şekilde yoluna devam edecektir.

Salıncak Burcu Nedir?

Salıncağın parçası olan salıncak burcu parçanın ön tekerleri şaseye bağlamasını sağlar. Yoldan gelen darbeler bu sayede yumuşatılarak aracın titremesi engellenmiş olur. Salıncak ve salıncak burçları aracın ön düzeninin olabildiğinde sabit kalmasını sağlar.  

Salıncak burcu sayesinde aracın diğer parçalarının da zarar görmesinin önüne geçilmiş olunur. Araç yolda herhangi bir zorlama yaşarsa bu durumda burçlar metal parçalara gelebilecek olan zararları engeller. Salıncak burçları oldukça ucuz olduğundan dolayı, değişim maliyeti düşüktür. Salıncak burçlarının zamanlar, özelliğini yitirmesi muhtemeldir. Özelliğini yitiren burçlar, vakti geldiği zaman değiştirilir.

Yeni nesil araçların tamamında salıncak burcu alt tabla ile birleşiktir, bu nedenle parça değişimi yapılmak istendiğinde komple değişim yapılır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.10.2021

Sürücü Kursunda Araba Kullanmayı Öğrenmek Neden Önemlidir?

24.11.2020

Bir Araba Ortalama Kaç KG Ağırlığındadır

20.04.2021

2022 Yeni Kasa Mercedes-Benz C-Serisi Estate İncelemesi

25.07.2022

Nilüfer Sürücü Kursları – Nilüfer Ehliyet Kursları