Araba Neden Sürüş Sırasında Güç Kaybeder?

ABONE OL
Araba Neden Sürüş Sırasında Güç Kaybeder

Araç kullanırken hızlandığınızda ya da normal bir hızda giderken birden güç kaybettiğini fark edebilirsiniz. Bu durumun birçok nedeni vardır. Bu makalemizde bu nedenlerden bazılarını sizin için bir araya getirelim istedik.

Otomobilin Güç Kaybetmesinin Nedenleri

  1. Eskimiş Bujiler

Aracın çalışması için ateşleme bobininden yanma odasına elektrik sinyali gitmesi gerekir.  Ateşleme bujiler tarafından yapılır ve bu işlem sonrasında yakıt ve hava karışımı ateşlenerek aracın çalışması sağlanır. Eğer bujiler eskimiş ya da arızalıysa bu durumda ateşleme tam olarak sağlanmayacağından araç olması gerektiği gibi çalışmaz.

  1. Sıkıştırma Seviyesi

Motorda düşük sıkıştırma varsa yetersiz güç nedeniyle araç hızlanma sorunu yaşayacaktır. Düşük sıkıştırma bazen ateşlemede de sorun oluşmasına neden olabilir.

  1. Arızalı Yakıt Pompası

Otomobillerde yakıt pompası performans kaybında önemli bir rol oynar. Eğer aracınızı hızlanmaya çalıştırdığınızda bu mümkün olmuyorsa nedeni yakıt pompasından olabilir. Yakıt pompasının görevi yanması için depodan yakıt çekmek ve yakıtın basıncını düzenleyerek uyum sağlamaktır. Yani bu sistem koordineli bir şekilde çalışmıyorsa araçta güç kaybı yaşanması beklenen bir sonuçtur.

  1. Hasarlı Hava Filtresi

Hava filtresinin görevi tüm kirleticileri motora girmekten uzak tutmaktır. Ancak filtre hasar gördüğünde ya da tıkandığında motora girmesi gereken hava yetersiz olacağından yanma tam olarak gerçekleşmeyeceği için araç güç kaybetmeye başlayacaktır.

  1. Tıkalı Egzoz Borusu

Egzoz borusunun susturucu ve katalizör olmak üzere iki filtresi vardır. Katalizör kirliliği, susturucu ise gürültüyü azaltır. Yani herhangi bir nedenle egzoz borusu tıkanırsa, araç güç kaybı yaşar.

  1. Bobin Arızası Varsa

Ateşleme bobini hasarlıysa, yakıt ve hava uygun olmayan bir karışıma sahip olacaktır. Bu bobinin ateşlemeyi düzgün yapamaması anlamına gelir ve araç güç kaybeder.

Yukarıda da belirtildiği gibi bazı basit gibi görülen parçaların aracın performansına önemli katkısı vardır. Bu parçalar değişimi ucuz olsa da gerekli bakımın yapılmaması halinde araçta çok ciddi problemler yaşanmasına neden olabilecek güce sahiptir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.06.2021

Farlar Nasıl Kullanılır

02.08.2021

Modifiye Araç Nedir

13.12.2022

Sahte Plaka Cezası 2023 - Mühürsüz Plaka Cezası

12.03.2021

Gaz Kelebeği Nedir