Araba Neden Hızlanmaz

ABONE OL
Araba Neden Hızlanmaz

Bazı araçlar gaza ne kadar basarsanız basın ya hiç hızlanmaz ya da performansında önemli düşüşler yaşanır. Bu makalemizde bir arabanın neden hızlanmayacağını gösteren 5 sebepten bahsedelim istedik.

Bir aracın hızlanmaması iyi değildir. Genelde bu sorun aracın hava yakıt karışımından ya da ateşlemesiyle ilgili bir sorundan kaynaklandığını gösterir.

Arabanın Hızlanmamasının Nedenleri

  1. Fakir Yakıt Karışımı

Hızlanmayan bir araçta yaygın olarak karşılaşılan sorun zayıf olan hava yakıt karışımıdır. Kütle hava akış sensörünün görevi motora giden havanın ölçülmesini sağlamaktır. Motor kontrol ünitesi yani ECU aracın motoruna ne kadar yakıt gitmesi gerektiğini hesaplar. Eğer uzun süre değiştirmediğiniz hava filtresi varsa o zaman sensör kirlenir ve motora giden havanın ölçümü doğru yapılmaz. Bu da fakir yakıt karışımına neden olur.

  1. Tıkalı Yakıt Filtresi

Yakıt filtresi pompadan sonraki parçadır. Bu sayede yakıt sisteminin içine kirlerin girmesi engellenmiş olur. Yakıt enjektörleri gibi parçalar bu filtre sayesinde korunuz. Eğer yakıt filtrenizi uzun süre boyunca değiştirmezseniz o zaman yakıt geçişini engellemiş olursunuz bu da düşük yakıt basınına neden olur. Doğal olarak böyle bir durumda aracın performansı düşer.

  1. Tıkalı Hava Filtresi

Hava filtresinin görevi motora kirlerin ve tozların girmesini engellemektir. Motor içerisindeki tüm parçalar hassastır ve sensörler yardımıyla takip edilir. Hava filtresi aracın markasına göre belli zamanlarda değiştirilmesi gerekir. Eğer siz bakım esnasında aracınızın hava filtresini değiştirmezseniz bu durumda aracın motoruna girecek hava akışını kesmiş ve motorun boğulmasına neden olursunuz.

  1. Arızalı Gaz Kelebeği

Aracın gaz pedalına bastığınızda motora daha fazla hava girmesini sağlamak amacıyla bir kanat açılır bu kanada gaz kelebeği adı verilir. Gaz kelebeğinde sorun oluştuğunda açılmaz ve bu da aracın performansının düşmesine neden olur. 

  1. Ateşleme Problemleri

Aracın hızlanmasıyla ilgili tek sorun yakıt ve havadan kaynaklanmaz. Eğer ateşleme sistemi tam olarak görevini yerine getiremiyorsa bu durumda hızlanma sorunu yaşanır. Sorunun çözümü için buji ve buji kablolarının kontrol edilmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.09.2021

Motor Ehliyeti Sınavları Nasıl Yapılır

08.10.2021

Katalitik Konvertör Olmadan Araç Kullanılabilir mi

28.09.2020

Benzin İkaz Işığı Yandıktan Sonra Araçlar Kaç Km Gidebilir

05.07.2021

Sürücü Kurslarında Teorik Dersler Hangileri