Araba Nasıl Sürülür ve Güvenli Sürüş İpuçları

ABONE OL
Araba Nasıl Sürülür ve Güvenli Sürüş İpuçları

Araba kullanmak bir yaşam becerisidir, çünkü en basit dikkatsizliği hayatınızla ödeyebilirsiniz. Bu nedenle ister acemi bir sürücü olun isterseniz usta bir öğretici olun mutlaka dikkatli olmanız gerekir.

Aşağıda araba nasıl sürülür ve sürüş ipuçları hakkında önemli bilgilere yer verdik. Bu bilgiler doğrultusunda aracınızı kullanırken kendinizi de güvende hissedeceksiniz.

Arabanızla Rahat Olun

Arabanızda olabildiğince rahat olun bunun içinde aracınızı tanımanız gerekiyor. Frene ve debriyaja basarken konumunuzu nasıl değiştirmeniz gerektiğini öğrenin. Araç kullanmaya başlamadan önce aile üyelerinizi gözlemlemek hareketlerinizin daha da kontrollü olmasını sağlayacaktır. Frene ne kadar yumuşak bastıklarını ve ne sıklıkla vites değiştirdiklerini inceleyin. Arabayı çalıştırdığınızda, vitesin boşta olduğundan emin olun. Güvenli araç kullanmak gözlem gerektirir. Gözlemlemek ise öğrenmenin önemli bir parçasıdır.

Oturma Pozisyonunuzu Ayarlayın

Birçok sürücü araçta düzgün oturmuyor ve kaza ihtimalini artırıyor. Araçta sırt yaralanmalarını önlemeye yardımcı olmak için, sırtınız koltuğa sıkıca sabitlenmiş düz bir şekilde olmalıdır. Rahatça oturun ve etrafı görebilmenizi sağlayın. Dizlerinizin çok fazla gerilmeyecek şekilde rahat olmalarını sağlayın. Araba sürerken dik oturun ve eğilmeyin.

Emniyet Kemerini Takın

Güvende ve emniyette olmak istiyorsanız her sürüşte emniyet kemerini kullanın. Arabanıza biner binmez ilk yapacağınız şey emniyet kemerinizi takmak olmalıdır. Mükemmel uyumu elde etmek için emniyet kemerinizi doğru şekilde ayarlayın. Kayış, kucağınızın üzerinden geçmeli ve kalçalarınıza ve üst uyluk bölgenize tam oturmalıdır.

Dikkat Dağıtmaktan Kaçının

Direksiyona geçtiğinizde mutlaka dikkatli olun. Özellikle büyükşehirde yaşıyorsanız yoğun trafik vardır ve bu da ister istemez odaklanmaya daha fazla önem vermenizi gerektirir. Araç kullanırken gereksiz dikkat dağınıklığından kaçınarak derin sohbetlere dalmayın.

Kurallara Uyun

Trafikte araç sayısı az olduğunda sürüş daha kolaydır. Ancak yoğunlaştığında işler tersine döner. Kurallara uymaya dikkat etmeniz sizi daha fazla güvende tutacaktır.

Otomobiller ulaşımda konforu artırırken beraberinde riskleri de ön plana çıkarır. Dikkatli araç kullandığınızda ve kurallara uyduğunuzda olası riskleri de en aza indirmiş olursunuz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.02.2023

123/5 Trafik Cezası Nedir, Ceza Tutarı Ne Kadar

20.12.2021

Sürücü Kursu Direksiyon Eğitimi Kaç Gün

01.09.2022

BMW Arıza İşaretleri ve Anlamları

10.05.2022

Zorunlu Trafik Sigortası Basamakları