Araba Kullanırken Oturduğunuz Pozisyonun Önemi

ABONE OL
Araba Kullanırken Oturduğunuz Pozisyonun Önemi

Direksiyon başında uzun süre kalmak sırt ağrısına neden olabilir. Peki, direksiyon koltuğuna oturduğunuzda sırtınızın ağrımaması için neler yapmanız gerekir?

Sırt Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Sırt ağrısına neden olabilecek bazı yanlış oturma durumu vardır. Yanlış oturma şekilleri şu şekilde tanımlanabilir;

Uzun Süre Oturma: Uzun sürüşler de aynı pozisyonda oturmak herkes için bir süre sonra rahatsızlık verici olabilir. Özellikle sırt ağrınız varsa, bu daha da kötüleşmesine neden olacaktır.

Yanlış Pozisyonda Oturmak: Direksiyon koltuğu vücudunuzun boyutu ve şekli için doğru yerde değilse, bu muhtemelen omurganıza ve sırtınıza daha fazla baskı uygulanmasına neden olacaktır.

Kötü Duruş: Arabanızın koltuğu doğru pozisyonda olsa bile siz doğru oturmuyorsanız bu durumda direksiyonda kambur bir şekilde duracağınızdan dolayı bu hem sırtınız için hem de güvenliğiniz için sağlıklı olmayacaktır.

Ani Hareketler: Direksiyondayken kesinlikle dikkatinizin dağınık olmaması gerekir. Yolda aniden beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir her ne olursa olsun sakinliğinizi korumak ve yumuşak hareket etmek size güvenli bir sürüş sağlayacaktır. Bunun için de mutlaka doğru pozisyonda olmalısınız.

Uzanma ve Esneme: Torpido gözünde veya arka koltuktaki nesneye ulaşmak mı istiyorsunuz? Bunu yapmak için uzanmamalı aracı durdurup almak istediklerinize ulaşmalısınız. Sürücü koltuğunda aşırı esnemek ve farklı yerlere uzanmak sürüşünüze zarar verebilir.

İdeal Oturma Pozisyonu Nasıldır?

Vücudunuz için ideal sürüş pozisyonunu bulmanıza yardımcı olacak bazı öneriler:

Bacaklarınızın konumu: Koltuğa oturun ve omuzlarınız yukarıda olacak şekilde sırtınızı arkaya yaslayın. Bacaklarınız hafifçe bükülecek şekilde, pedallara basılı olarak koltuğu ileri ve geri hareket ettirin.

Omuzların ve Sırtın Pozisyonu: Direksiyonu çevirdiğinizde omuzlarınızın rahat bir şekilde olmalıdır.

Koltuk Yüksekliği: Koltuğun yüksekliği pedallara basabilmeniz için önemlidir. Mutlaka doğru yüksekliğe getirerek aracın her tarafına hâkim olmayı sağlamalısınız.

Araç kullanırken ya da herhangi bir yerdeyken önlem almak tedavi olmaktan daha iyidir. Araç kullanırken doğru pozisyonu bulmak sırt ağrısı yaşamamanıza neden olacağı gibi anlık bir durumda da daha hızlı hareket etmenize imkân sağlayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.07.2022

Çekilen Araç Nereye Götürülür, Çekilen Araç Sorgulama

16.06.2022

Otopark Nasıl Açılır? Otopark Açma Maliyeti

27.05.2021

En İyi Yol Konulu Filmler

22.06.2020

Tunceli Sürücü ve Ehliyet Kursları