Araba Kullanırken Müzik Dinlemek Doğru mu Yanlış mı

ABONE OL

Araç kullanırken dikkati dağıtabilecek tüm hareketler risk içerir ve bunlar arasında en çok yapılan müzik dinlemektir. Yapılan araştırmalara göre sürücülerin yaklaşık % 90’ı direksiyona geçtiklerinde müzik dinliyor. Hatta otomobillerin kontağı çevrildiği anda müziğin otomatik olarak açılmış olması farkında olmadan müzik dinlemesine imkan sağlıyor.

Sürekli araç içerisinde olan, sıkışık bir trafiğin ortasında kalmak, stresli olmak ve sürekli işe geliş gidişler sırasında müzik dinlemek ise insan psikolojisini olumlu yönde etkileyebiliyor. Bu da bir anlamda araç kullanırken müzik dinlemenin faydalı olan tarafını ön plana çıkıyor.

İşte yukarıdaki bu iki durum arasında gel-git yaşandığında ise ortaya şöyle bir durum çıkıyor. Otomobilde müzik dinlemekten ziyade dinlemiş olduğunuz müzik çok önemlidir.

Gürültülü ve Agresif Müzik Dinlemek

Otomobilde müzik dinlemek stresinizi alabilir, ancak müziğin çok gurultuluğu olması ve yüksek bir sese sahip olması dikkatinizi inanılmaz derece de dağıtacaktır. Yüksek sesle müzik dinlerden araç kullandığınızda tepki sureniz % 20 oranında azalıyor. 

Klasik Müzik  Dinlemek

Klasik müzikler daha az ritme sahip olduğundan dolayı insanda bir gevşeme oluşmasına neden olabiliyor. Bir otomobilde mutlaka müzik dinlenmesi gerekiyorsa insanın kalp atışlarına en yakın ritimlere sahip olan şarkıların dinlenmesi gerekiyor. Yani klasik müziklerde arabada dinlenmesi gereken müzik türlerinden değildir.

Duygusal Müzik Dinlemek

İnsan araç kullanırken farkı duygular içerisinde olabilir. Moral bozuk ve duygu değişimi içerisinde olan bir kişi radyoda etkilenebileceği bir müziği dinlemeye başladığında doğrudan müziğe odaklanıyor ve bu da ister istemez dikkatin dağılmasına neden olabiliyor.

Dinlememek Dinlemekten Çok Daha Güvenli

Yukarıdaki veriler göz önünde bulundurulduğunda müzik dinlemek insan psikolojisi için her ne kadar iyi olsa da söz konusu otomobil ve dikkat olduğu zaman olumsuz yönleri çok daha fazla ön plana çıkıyor. Bunun için bir sürücü araç kullanırken özellikle de yoğun bir trafikteyse müzik dinlememesi gerekiyor.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz her türlü konularla ilgili https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.11.2022

Zorunlu Kış Lastiği (Kar Lastiği) Uygulaması Ne Zaman Başlıyor

16.05.2023

Kiralık Ekskavatör İstanbul – Ekskavatör Kiralama

29.12.2020

Şirket Aracında Araba Kazası Yaşarsan Ne Olur

11.08.2020

Kasko Sigortasında Yanlış Bilgi Verilirse Ne Olur