Araba Kiralamak Ne Zaman Mantıklı

ABONE OL
Araba Kiralamak Ne Zaman Mantıklı

Araba kiralamanın mantıklı olduğu belirli koşullar vardır. Bunun için koşulların oluşmuş olması ve bu şekilde karar sürecinin başlatılması gerekir. Peki, araba kiralamak için oluşması gereken en makul koşullar nedir?

İşletmeniz için bir araca ihtiyacınız olduğunda

İşletmeniz için muhasebe açısından bakıldığında, kiralama genellikle bir araba satın almaktan daha ekonomiktir. Gider olarak, gösterilebilir bu sayede kira ödemesinin tutarını verginizden düşebilirsiniz. Kiralanan araçlar peşinat ödemeden satın alınabildiğinden, ön sermaye yatırımı yapılmaz. Bu sayede başka giderler için ihtiyaç duyulan sermaye serbest kalmış olur.

Lüks otomobil sürmek istediğinizde

Firmalar bazen belirli arabalarda düşük oranlarda araba kiralama hizmeti sunar. Bu en çok son model araçlarda yaygın olan bir durumdur. Örneğin, BMW ve Mercedes gibi markaları, satın almaktansa kiralamak çok daha ekonomik olacaktır. 

Düşük Ödemeler

Araç alımları genellikle peşin ödeme gerektirir. Ancak, araç kiralama hizmetinde peşinat söz konusu değildir, Eğer siz elinizde toplu paranız yok ya da sermaye maliyetinde ekonomi yapma ihtiyacı hissediyorsanız bu durumda düşük ödeme imkanı sunan kiralama firmalarından hizmet alabilirsiniz.

Arabaya ihtiyaç sadece geçici olduğunda

Arabaya genel olarak ihtiyacınız olmayabilir, fakat anlık yaşanan durumlarda gereksinim duyabilirsiniz. Örneğin ; uzak bir yere gezmek ya da iş için gitmeniz gerektiğinde aracı yalnızca ihtiyacınız olduğu sürece kiralamak daha pratik ve uygun çözüm olacaktır.

Çabuk Sıkılıyorsanız

Mantıklı olsun ya da olmasın, bazı insanlar her üç ila beş yılda bir yeni bir araba satın almayı sever. Eğer sizde aldığınız araçtan kısa bir süre sonra sıkılıyorsanız bu durumda aylık ya da yıllık araç kiralama yöntemini tercih edebilirsiniz.

Bir arabaya kısa bir süreliğine veya işiniz için ihtiyaç duyduğunuzda veya sadece yeni araba sürmek istediğinizde, kiralamanın satın almaktan daha anlamlı olabileceğini söyleyebiliriz. Bu sayede elinizdeki toplu paranızı bağlamamış olacağınız gibi istediğiniz aracı kullanma keyfini de yaşamış olursunuz.

Yukarıdaki bilgileri göz önünde bulundurduğunuzda araç almak mı, kiralamak mı? Sorusunun yanıtını da bulmuş olursunuz.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz konulara https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Antalya Sürücü ve Ehliyet Kursları

15.01.2021

Engelli Aracı Nedir

17.08.2021

Arızalı Bir Triger Kayışının Belirtileri Nelerdir

25.05.2021

Trafik Cezası Vaktinde Ödenmezse Ne Olur