Araba Kazalarının En Önemli Nedenleri

ABONE OL
Araba Kazalarının En Önemli Nedenleri

Her gün trafiğe binlerce yeni otomobil çıkıyor ve bu da beraberinde olası kazalarda yaralanan ve ölenlerin sayısını her yıl artırıyor. Evet, günümüzde otomobil kazaları endişe verici bir noktaya ulaşmış olsa da bunun nedenlerine baktığımızda büyük bir oranının dikkatsizlik olduğunu görebiliyoruz. Oysaki trafikte hem düzenin sağlanması hem de kazaların önlenmesi için sürekli yeni tedbirler alınmaya çalışılıyor.

Araba kazalarının en önemli nedenlerinden bahsederken kazalara neyin sebep olduğunu analiz etmek, yorumlamak ve anlamak gerekiyor. Günümüzde bunları yapabilmek için yüksek teknolojik cihazların kullanıldığını biliyoruz, dolayısıyla buradan da yola çıktığımızda karşımıza çıkan tek bir şey var o da dikkatsizlik ve kurallara uymamak var.

Türkiye’de ve dünyada meydana gelen kazaların başlıca nedenlerine baktığımızda şunlar ortaya çıkıyor.

Aşırı Hız

Özellikle gençlerin yaptığı trafik kazalarının ana nedenine baktığımızda aşırı hız dikkati çekiyor. Genç sürücüler yüksek adrenalin düzeylerinden dolayı araç kullanırken daha agresif ve hızlı olabiliyor. Aşırı hız aracın kontrolünü zorlaştırırken öndeki araçla olan takip mesafesinin de yok olmasına imkan sağlar.  Dolayısıyla kazaların en önemli nedenlerinden biri aşırı hızdır.

Alkollü Araç Kullanma

Alkol, kazaların bir diğer önemli nedenidir.  Alkol kullanan bir sürücü direksiyon başına geçtiğinde kendinden çok fazla emindir ve bu da ister istemez hatayı tetikler. Bir sürücü alkollü araç kullandığında uyuşturucunun etkisinde olacağından dolayı kontrol yeteneğini kaybeder. Doğal olarak bu reflekslerinin de çalışmaması anlamına gelir ve kaza ister istemez kaçınılmaz bir sondur.

Trafik Kuralları

Her ne kadar iyi sürücü olduklarını iddia etseler de birçok sürücü, trafik kurallarından ve düzenlemelerinden habersizdir.  Özellikle acemi ve stajyer sürücülerin kuralları uygulama konusunda eksikleri olduğundan daha dikkatli olmaları gerekir.

Bazı temel kurallar vardır ki bunlara uymamak kaza yapmak anlamına gelecektir. Trafik kurallarını bilen ve uygulayan bir sürücünün kaza yapma ihtimali bilmeyene göre çok düşüktür.

Gece Sürüşü

Gece sürüşü de trafik kazalarına önemli bir nedendir. Gece görüş mesafesi düşmesi ve yorgunluğun artması kazaya davetiye çıkarmak anlamına gelir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.06.2021

2022 Ehliyet Yenileme İşlemleri

03.09.2021

Trafik Kazasına Tanık Olduğunuzda Neler Yapmalısınız

05.01.2021

Otomobillerde Spoiler Nedir, Ne İşe Yarar

14.10.2022

Ehliyet Yükseltmek İçin Deneyim Şartları Nelerdir