Araba Jantlarında Ne Tür Boya Kullanılır

ABONE OL
Araba Jantlarında Ne Tür Boya Kullanılır

Otomobilinizde yeni bir görünüm arıyor olabilirsiniz, ya da jantlarınızın boyası eskidiğinden çizildiğinden dolayı kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Böyle bir durumda merak edeceğiniz şey jantların boyanıp boyanmayacağı hususunda olacaktır.

Araba jantlarında kullanılan boyalar farklı renkte olduğu gibi farklı içerikte de olabilir. Bazı boyalar uzun süre boyunca dayanıklı kalırken bazı boyalar ise istediğiniz sonuçları vermeyebilir. Burada önemli olan bu işlemi kimin yapacağıdır. Yani kendiniz yapmaya çalıştığınızda muhtemelen yanlış bir ürün kullanacaksınız. Eğer daha önce aracınızın jantını boyamışsanız o zaman nasıl bir sonuç alacağınızı bilir ve ona göre hareket edersiniz.

Profesyonel anlamda jantları boyayan yerler vardır. Bu firmalar jantlarda hangi tip boyaların kullanılması gerektiğini bildiklerinden dolayı jantınızın boyası orijinalinden hiçbir farkı olmayacaktır.

Arabamın Jantlarını Boyayabilir miyim?

Jantların boyanabilmesi mümkün ve bunu yapan çok sayıda insan var. Üstelik jantlarınızı boyadığınızda bunun sağlayacağı birtakım avantajlara da sahip olursunuz. Örneğin;

  • Arabanız eskisinden daha iyi görünür.
  • Seçtiğiniz boya tipine bağlı olarak jant koruması sağlarsınız.
  • Jantlarınızı koruduğunuz gibi yeni bir jant tasarrufu elde etmiş olursunuz.

Araba Jantlarında Ne Tür Boya Kullanılır?

Aracınızın jantlarına uygun ve size harika sonuçlar veren uygun bir boyaya karar vermek kolay bir iş değildir. Boya seçimi bütçeniz dahilinde olmalıdır. Bu da boyanın nasıl görüneceğini doğal olarak etkileyecektir. Jantlarınızda kullanacağınız boyayı seçebilmek için göz önünde bulundurmanız gereken faktörler şöyledir:

Jantın Türü

Her jant boyası her tekerlekte işe yaramayabilir. Örneğin magnezyum jantlar, çelik ve alüminyum jantlar vardır. Bu nedenle, araba jantlarında kullanılacak en iyi boya türünü satın alırken, aracınızın jantına uygun olduğundan emin olmak için özelliklerini bilmeniz gerekir.

Boya Kapasitesi

Araba jantlarını boyamak için üç farklı katman gerekir. Bir astar, sprey boya ve şeffaf bir kata ihtiyacınız olacak. Bu nedenle, üç boya türünü nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekir.

Boyanın kendisi için miktar, önerilen boya katlarına bağlıdır. Kullanacağınız boya miktarı ne az ne de çok olmalıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Ankara Sürücü ve Ehliyet Kursları

12.11.2020

Aşırı veya Düzensiz Lastik Aşınmasına Ne Sebep Olabilir

30.11.2020

Araç Uzaktan Kumandayla Açılmıyor Sorun Nasıl Çözülür

06.12.2021

Birine Araba Kullanmayı Nasıl Öğretirsiniz