Araba Farları Nasıl Hizalanır

ABONE OL
Araba Farları Nasıl Hizalanır

Sizin, yolcuların ve diğer sürücülerin güvenliği için, araçlarda aydınlatma çok önemlidir. Ön ve arka farlar, sinyal lambaları, stop lambaları, arka plaka lambası, geri vites lambası, sis farları, gündüz farları hepsinin güvenlik konusunda bir görevi vardır ve bu görevi eksiksiz yerine getirebilmeleri için kusursuz çalışıyor olmaları gerekir.

Peki,aydınlatma bu kadar önemliyken arabanızın farlarının çalışıp çalışmadığını ve farlarınızın doğru hizalanıp hizalanmadığını nasıl anlarsınız?

Ampullerin çalışıp çalışmadığını nasıl anlarsınız?

Aydınlatma sistemi açıldığında çalışmayan bir ampulü gözle görebilirsiniz. Farlarınızın çalışıp çalışmadığını kontrol etmenin en kolay yolu motoru açmak, el frenini çekmek ve otomobilden aşağı inerek tüm aydınlatmaları kontrol etmektir. Ancak günümüzde modern teknoloji ile üretilmiş otomobillerin tamamı otomobilinizde olan bir arızayı hemen uyardığı için çalışmayan bir aydınlatma konusunda sesli ya da görsel olarak uyarı alırsınız.

Far Hizalaması Nasıl Kontrol Edilir?

Karşıdan gelen bir aracın farlarının parıltısı ile gözlerin kamaşmasının ne kadar can sıkıcı ve potansiyel tehlike oluşturduğunu hepimiz biliriz. Bunun için diğer sürücüleri farlarınızla kör etmediğinizden mutlaka emin olmanız gerekir.

Farlarınızın hizasını kontrol etmek zor değildir, düz bir zemin, karanlık bir duvar veya garaj kapısı ve 10 metrelik bir boşluk yeterli olacaktır. Farlarınızın orta noktası, arabanızın başlangıç ​​noktasından hareket ettiği her metre için 1 cm daha alçak olmalıdır. Yani arabanız duvardan 50 cm uzaklıkta iken farlarınızın orta noktası yerden 40 cm ise, arabanız duvardan 5.5m uzaklıkta iken orta nokta 35 cm olmalıdır.  

Şimdi isterseniz uygulamalı olarak anlatalım: Merkez noktayı ölçmeden önce, arabanızın doğru şekilde hazırlandığından emin olmanız gerekir. Arabanın ön tarafı duvara bakacak şekilde, karanlık bir duvardan veya garaj kapısından 50 cm uzakta düz bir zemine park edin.  

Far hedef ayar tekerleğiniz varsa, sıfır konumuna getirin. Ve mümkünse, birinden sürücü koltuğuna oturmasını isteyin. Lambalarınızı açın (uzun farlarınızı veya sis farlarınızı değil). Ayar için hizalama vidalarını kullanmanız gerekiyor. Her reflektördeki hizalama vidaları, farlarınızın hem yatay hem de dikey hizalamasını değiştirebilir. Hizalamanızı doğru ayarladığınızdan emin değilseniz, servis ya da ustanıza aracınızı götürmelisiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.07.2021

Motor Yatağı Ne Demek

23.03.2020

Ferrari Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

19.11.2021

Otomobil Test Sürüşü Neden Önemlidir

09.06.2021

Araç Alırken Ekspertiz Ücretini Kim Öder