Araba Alırsam Hangi Masraflarım Olur

ABONE OL
Araba Alırsam Hangi Masraflarım Olur

İkinci el araç alırken kafanızda pek çok soru işareti olabilir. Bunların en başında hatasız bir aracı nasıl bulurum? Sorusunun yanıtı vardır. Ancak aracı bulduktan sonra dikkatinizi çekecek ikinci bir konu hangi masrafların olacağıdır. Aşağıda aracı alırken karşınıza çıkacak olan masraflar başlık olarak açıklanmıştır.

Ekspertiz Masrafı

Yeni bir araç demek binlerce liranızı bir alana bağlamak demek, bunun içinde mutlaka hatasız ya da en az hatası olan aracı bulmanız gerekir. Aksi takdirde aracı aldıktan sonra istemediğiniz masraflarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Böyle bir durumda kalmamak için aracı beğendikten sonra ekspertize götürmeniz gerekiyor. Ödeyeceğiniz 150–300 TL arasındaki bir ücretle alacağınız araçla ilgili kafanızdaki soru işaretini ortadan kaldırmış olursunuz.

Noter Ücreti

Aracınızı eksper kontrolünden geçirdikten sonra istediğiniz gibi çıkmışsa bu durumda satış aşamasına geçilecek ve notere gittiğinizde sizden noter ücreti istenilecektir. Burada aracın devir işlemleri için 2020 yılında belirlenmiş olan rakam 54 TL noter ücreti, 148,50 TL evrak bedeli ve 22 TL baskı ücreti toplamda 224,50 TL ödeme yapmanız gerekecektir. Noter işlemi sırasında karşı tarafa parasının tamamını alıp almadığı sorulur ve onay vermesi durumunda satış gerçekleştirilerek artık aracı üzerinize almış olursunuz. 

Sigorta Masrafı

Aracınızı satın aldıktan sonra eski sürücünün 15 gün boyunca sigortası yeterli olacaktır, fakat sizin bu 15 gün içerisinde aracınızın sigortasını yapmanız gerekir ve genelde aynı gün içerisinde sigorta yapılır. Sigorta masrafı her sürücüye göre ayrı çıkar fakat genelde 650 – 1200 TL gibi bir rakam sizi bekliyor olacaktır. Ancak kasko yapmak isterseniz bu rakam daha da büyüyecektir.

MTV Masrafı

Aracınızı artık kullanabilir ve trafiğe çıkabilirsiniz, bunun karşılığında ise ödemeniz gereken MTV ücretiniz olacaktır. MTV ise aracın modeline ve beygirine göre değişir.

Yakıt Masrafı

Aracınızı hareket ettirebilmeniz için yakıta ihtiyacınız olacak ve normal standartlarda 45 litrelik bir yakıt deposu ortalama olarak 300 TL gibi bir rakama dolar. 

Yukarıda aracınıza yapacağınız zorunlu masraflar belirtilmiştir, fakat bunun dışında düzenli olarak aracınızın bakım masraflarının olacağını da hatırlatırız.

Aracınızla ilgili bilmek istediğiniz her şeye https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2021

Alaşım Jantlardaki Çizikler Nasıl Giderilir

23.03.2021

Sürücü Belgesi Olan Kişilerin Ruhsal Hastalığı Saptandığında Yapılacaklar

25.02.2021

Rot Balans Ayarının Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır

26.03.2021

Ehliyet Dosya Süresi Doldu Ne Yapmalıyım