Antifriz Nedir

ABONE OL
Antifriz Nedir

Antifriz veya diğer adıyla motor soğutma suyu, aşırı sıcaklıklarda motorunuzu düzenlemeye yardımcı olmak için suyla karıştırılan renkli bir sıvıdır. Sıcaklık soğuğa geçerken, eşit bir çalışma sıcaklığını korumak için soğutma sıvısı motor bloğu boyunca pompalanır. Antifriz, sıcaklığı düzenlemekten fazlasını yapar. Uygun sıvı seviyelerinin korunması ve korozyonu önlemeye yardımcı olur.

Antifiriz Nasıl Çalışır?

Antifiriz, genellikle 50/50 oranında su ile karıştırılır ve motorunuzdaki uygun depoya dökülür. Kimyasal etilen glikol, aşırı sıcak veya soğuk hava koşullarında optimum çalışma sıcaklığını düzenlemek ve sürdürmek için aracınızın motoruna pompalanan bir sıvı oluşturmak için bir baz olarak kullanılır.

Her Antifriz Tipini Farklı Kılan Nedir?

Tüm antifirizler, baz kimyasal etilen glikolden oluşur. Yeşil, pembe veya turuncu fark etmez, hepsi aynıdır.

Arabamın Ne Sıklıkta Yeni Antifirize İhtiyacı Olur?

Aracınızın ihtiyaç duyduğu sıvıların çoğu, etkili olabilmeleri için çeşitli aralıklarla boşaltılmalı ve değiştirilmelidir. Aynı şey antifiriz için de geçerlidir. Yılda en az iki kez antifiriz seviyenizi yaz sıcağından ve kışın soğuğundan önce kontrol etmelisiniz. Aracınızdaki antifirizin ne zaman değiştireceği konusunda daha kesin bilgi için aracınızın kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz.

Antifiriz Yerine Su Kullanabilir Miyim?

Hayır. Saf su, çözünmüş tuzlar ve mineraller içerir; bu, motorunuzda bazı bileşenlerin ömrünü azaltabilir. Yani normal su arabanızın soğutma sistemine hasar verecektir. Soğuk iklimlerde, sadece su kullanılması, otomobil motorunun soğutma sisteminin 0 derece C'de donacağı ve donduğunda genişleyerek çatlamış motor bloklarına veya radyatörlerin patlamasına neden olabileceği anlamına gelir.

Hangi Renk Antifiriz Kullanılmalı?

Antifriz, farklı renklerde üretilmektedir. Bunların hepsi inhibitör teknolojisinin türünü ifade eder. Antifriz şişelerinin çoğu yeşildir soğutma sistemindeki bileşenlerin korozyonunu durdurmak için pas önleyiciler ve koruyucular içerir.   Antifriz rengi, aracınızın markasına bağlı olarak turuncu kırmızı veya mavi olabilir.

Farklı Renklerdeki Antifriz Türlerini Karıştırabilir Miyim?

Hayır. İki farklı tipte antifrizi karıştırmak motorunuzun soğutma sistemine zarar verebilir. Birbiriyle uyumsuz iki soğutma sıvısının karıştırılması, genellikle soğutma sisteminde jelleşmeye neden olur. Hangisine ihtiyacınız olduğunu belirlemenin en iyi yolu, kullanıcı el kitabınızın içine bakmaktır.

Otomobilinizle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.01.2023

2023 Opel Fiyat Listesi Belli Oldu

31.10.2023

Ehliyet Almak İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli

27.01.2022

Çorlu Sürücü Kursları - Çorlu Ehliyet Kursları

06.07.2022

Rot Başı Neden Kırılır? Rot Başı Koparsa Ne Olur