Antifriz Ne Zaman Değişir

ABONE OL
Antifriz Ne Zaman Değişir

Bir otomobilin ömrünün uzatılması için bakımlarının düzenli olarak aksatılmadan yapılması gerekir. Düzenli yapılmayan bakımlar araçta problemlere neden olacağı gibi bu problemler olması gerektiğinden çok daha büyük ve maliyetli hale gelebilir. Otomobillerde yenilenmesi gereken parçalardan birisi de antifiz’dir.

Otomobilde antifriz değişiminin süresi, kalitesine, aracın kullanımına ve hava şartlarına bağlı olarak değişir. Araçta bulunan antifirizin derecesi bomometre adı verilen cihazla yapılır. Bomometre cihazı yalnızca etilen glikol miktarını ölçer yani antifrizin soğutma sistemindeki koruma gücü hakkında bilgi vermez.

Motoru ne kadar koruduğunu bilmediğiniz içinde aracın donma riskini ortadan kaldırmak için kışa girmeden önce mutlaka araçtaki antifriz derecesini ve seviyesini ölçmeniz gerekir. Antifriz genel olarak her iki yılda bir değişmesi gerekir.

Ne Kadar Antifriz Koyulmalıdır?

Aracınızda antifriz varsa üzerine koyacağınız antifrizin mutlaka aynı özelliğe sahip olması gerekir. Aksi takdirde görevini tam olarak yapamaz. Türkiye’de iklim koşullarını göz önünde bulundurduğunuzda antifriz miktarı radyatör haznesinin %35–50 arasında olması gerekir.

Su antifriz karışımı sırasında sertlik derecesi fazla suyun konulmamasına dikkat edilmelidir. Mümkün olduğu kadar yumuşatılmış doğal saf suyun radyatöre konulması gerekir. Eğer antifriz koyduğunuz soğutucu çamurlanırsa antifriz bozulmuş demektir.

Antifriz Kimyasaldır

Antifriz kimyasal bir karışımdır. Bunun için bu karışımın kalitesi fiyatını da doğrudan belirler. Piyasa da çok farklı türlerde antifriz olduğundan dolayı satın alırken fiyattan kaçmak yerine kaliteli olanı tercih etmeniz gerekir. Fiyat araştırmasını yaparken tipine bakarak karşılaştırma usulü hareket edebilirsiniz. İçeriğindeki kimyasalın yapısını bilmeyeceğiniz için iyisini anlamıyor olsanız da fiyatından az çok nasıl olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise her pahalı antifrizin kaliteli olmadığıdır.

Antifriz Azalır Ya Da Bozulursa Ne Olur?

Antifriz otomobiliniz için hayati önem taşır. Basit bir sıvı gibi görünüyor olsa da aracınızda az olması ya da hiç olmaması ciddi motor hasarına neden olabilir. Antifriz olmadığında aracın motoru çabuk ısınır ve hararet yapar. Hararet yapan bir motorda silindir kapağı, contası, pistonlar, krank ve su pompası zarar görür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Aydın Sürücü ve Ehliyet Kursları

06.01.2021

Motosikletlerin Trafik Sigortası Neleri Kapsar

05.10.2021

Çarpışma Testi Nedir

01.07.2021

2022 Ford Evos İncelemesi