Antifriz Ne İşe Yarar

ABONE OL
Antifriz Ne İşe Yarar

Antifriz diğer adıyla motor soğutma suyu olarak bilinir. Aşırı sıcaklarda motorun düzenlenmesine yardımcı olabilmek için suyla karıştırılır. Renkli olan bu sıvı sıcaktan soğuğa geçişlerde de eşit bir çalışma ortamına sahiptir. Buna göre kışında motorun donmasının önüne geçer. Antifriz motoru yalnızca soğuk ya da sıcaklara karşı korumakla kalmaz aynı zamanda korozyonu da önlemeye yardımcı olur.

Antifriz Ne Yapar?

Antifriz genelde 50/50 oranında suyla karıştırılır ve motorda kendisi için ayrılmış olan huzmeden depoya dökülür. Kimyasal etilen glikol, aşırı sıcak ya da soğuk havalarda optimum bir sıcaklık sağlar ve bu sıcaklığın korunmasını hedefler.  

Her Antifriz Tipini Farklı Kılan Nedir?

Antifrizlerin tamamı baz kimyasal etilen glikolden meydana gelir. Yeşil, pembe, turuncu ya d mavi renkte olan antifrizlerin tamamının işlevi aynıdır. Antifrizlerin renklerini birbirinden ayıran en önemli özellik kullanım suresidir. Bazı antifriz renkleri daha uzun mesafeli araçlar için tasarlanmıştır.

Arabamın Ne Sıklıkta Yeni Antifrize İhtiyacı Var?

Araçta bulunan antifrizlerin etkisinin tam olarak sağlanabilmesi için belli zaman aralıklarında boşaltılarak yenilenmesi gerekir. Bu aslında soğutucu içinde geçerli olan bir durumdur. Yılda en az 2 kez antifrizin kontrol edilmesi eksiklik varsa tamamlanması gerekir. Bazı durumlarda özelliğini kaybeden antifrizlerin koruyuculuğu da düşük olacaktır. Bu da aracınızın motoruna zarar gelebileceği anlamına gelir.

Antifrizle Suyun Birlikte Kullanımı

Çoğu otomobillerde antifriz içinde saf su bulunur. Bu su bildiğimiz sudan katıksızdır. Bazı otomobiller saf su gerektirmezken otomobilin kullanım kılavuzu içerisinde nasıl bir antifriz kullanılması gerektiği belirtilmiştir. Antifriz ile saf suyun karıştırılmasının nedeni ise yazın aracın hararet yapmasının önüne geçilmesidir. Antifrizle birlikte normal musluk suyu kullanılması doğru bulunmaz nedeni ise suyun içerisindeki kimyasal ve minerallerin antifrizin verimliliğini düşürmesinden kaynaklanmaktadır. Bunun için normal su koyduğunuzda antifrizin özelliğini kaybetmiş olmasından dolayı kışın aracınızın donmasına neden olabilirsiniz.

Antifriz Kullanım Miktarı

Genelde ne kadar çok antifriz konulursa o kadar koruma sağlanır şeklinde yanlış bir düşünce vardır. Ancak depoya ve bulunduğunuz şehrin mevsimine uygun olacak şekilde koyulması gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.01.2021

Yüksek Oktanlı Benzin İle Normal Benzin Arasındaki Fark Nedir

25.01.2024

Antifriz Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır

19.08.2022

Türkiye’de En Ucuz Ticari Araç Modelleri Ağustos 2022

17.12.2021

Akyurt Sürücü Kursları - Akyurt Ehliyet Kursları