Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nedir

ABONE OL
Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nedir

Otomobillerde keyif ve konfor ön planda tutulmuş bu nedenle yeni nesil araçların tamamında en son teknolojinin kullanılmasına imkan tanımıştır. Her koşulda daha konforlu özelliklere sahip olan bir aracın seçimi de önemlidir.

Otomobillerde son yıllarda popülerlik kazanan özelliklerden birisi de anahtarsız çalıştırma özelliğidir. Anahtarsız çalıştırma sitemi aracınızın anahtarının yanınızda, çantanızda olmasını gerektirmez.  Yani anahtarınız olmadan çalıştırma düğmesine basarak arabanızı çalıştırabilirsiniz.

Anahtarsız Çalıştırma Ne Zaman Ortaya Çıktı?

İlk olarak 1990 yılından sonra ortaya çıkan bu sistem, 2000’li yılların başından itibaren de otomobillerde görülmeye başlandı. Sistem ilk başlarda tüm teknolojilerde olduğu gibi lüks otomobillerde kullanılıyordu. Örneğin Mercedes Benz S serisi anahtarsız çalıştırma sistemine sahip üretilmiş olan ilk otomobil olarak bilinmektedir. Daha sonrasında ise Acura, Cadillac, Lexus ve Rolls-Royce gibi markalar bunu kullanmaya başladılar.

Anahtarsız çalıştırma özelliğinin giderek ilgi toplamış olması ve talep edilmesi daha da yaygın hale gelmesine neden oldu. 2008 yılında ABD’de üretilmiş ve satışa çıkarılan araçların yaklaşık olarak % 11’inde bu sistem standart olarak eklenmeye başlandı. 2018 yılından sonra ise bu oran satılan araçların % 62’lik bölümünde kullanılmaya başlandı.

Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nasıl Çalışır?

Anahtarsız çalıştırma sisteminde anahtar gerekmiyor olsa da yine de araca yakın bir yerde mutlaka kumandanın olmasını gerektirir. Kumandanın görevi aracın bilgisayar sistemine düşük frekanslı bir sinyal gönderir ve bu da sinyalin doğru olduğunu onaylar.

Bu işlem tamam olduktan sonra sizin aracı çalıştırabilmeniz için yapmanız gereken şey aracın konsolundaki ya da panosunun üzerindeki düğmeye dokunmaktır. Aynı düğme motorun durdurulması görevini de üstlenir.

Anahtarsız çalıştırma sistemi şu an birçok markanın birçok modelinde bulunuyor olsa da aslında elektrikli cam ya da uzaktan kumandalı kapı sistemleri gibi bir gereklilik halini almamıştır. Ancak genel bir kolaylık sağladığı da bilinir.

Tüm anahtarsız çalıştırma sistemleri aynı mıdır?

Anahtarsız çalıştırma sistemlerinin tamamı aynı değildir. Birçok modelde farklı düğmeler kullanılır, ancak genelde tercih edilen basmalı olan düğmelerdir. Geleneksel olan çevirmeli düğmelerin olduğunun da altını çizelim.

Otomobiller hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Elektrikli Araçların Tarihi

01.07.2021

Yağmurlu Havada Cam Buğulanması Nasıl Önlenir

02.09.2020

Chip Tuning Muayeneden Geçer mi

19.02.2021

Kar Zinciri Nasıl Takılır