Ambulansa Yol Verme Kuralları

ABONE OL
Ambulansa Yol Verme Kuralları

Ambulans insan hayatı için önemli bir ulaşım aracıdır. Trafikteyken önünüze çıkacak ya da arkanıza gelecek bir ambulansa yol verme oldukça önemli bir konudur. Peki, ambulansa yol vermeniz gerektiğinde hangi kurallara dikkat etmeniz gerekiyor.

  • Ambulansın sesini duyduğunuzda sakin olun ve sesin ne taraftan geldiğini anlamaya çalışın.
  • Yavaşlayın ancak, ani fren yapmayın,
  • Durmanız gerekiyorsa aracı kenara çekin ve yol verin,
  • Kenara çekilirken sinyalinizi vermeyi ihmal etmeyin,
  • Kavşaktan girerken ambulansın geçmesini bekleyin,
  • Kırmızı ışıkta beklerken ambulans arkanızdan gelirse, uygun bir şekilde kenara yanaşın. Ambulansa yol verirken kırmızı ışıkta geçtiğinizde size ceza yazılmayacağını unutmamalısınız. Ambulansa yol vermek için kural ihlali yapmanın cezası yoktur.

Ambulansa Yol Vermenin Önemi

Ambulansın trafikte geçiş üstünlüğü vardır ve ambulansa yol vermek hayati derece de önemlidir. Yolun kapalı olması, iklim şartları gibi pek çok nedenden dolayı güçlükle hareket eden ambulansların trafikte de aynı şekilde zorluk yaşaması kötü sonuçlar yaşanmasına neden olabilir. İçerisinde hasta bulunan hastayı en hızlı ve en sağlıklı şekilde hastaneye ulaştırmak gerekir. Ambulansa yol vermiş olmak diğer sürücülere karşı örnek bir davranıştır ve bir sürücü olarak sizinde başınıza gelebilecek herhangi bir kazada ambulansa binmeniz gerekirse aynı şekilde başkaları da size yol verecektir.

Trafikte ambulans sesini duyduğunuzda ya da tepe lambasını yanarken gördüğünüzde mutlaka önünden çekilin.

Ambulansa Yol Vermemenin Cezası Var mı?

Evet, ambulansa yol vermemenin cezası vardır, ancak bunu size kesilecek bir ceza olarak değil insani bir görev olarak değerlendirmeniz gerekir. Ceza olarak bakıldığında ise 2 bin 963 liradır.

Ambulansın Arkasına Takılmanın Cezası Var mı?

Sürücülerin büyük bir bölümü ambulansa yol verme konusunda bilinçli olsa da arkasına takılma konusunda maalesef kendilerinden bekleneni yapmıyorlar. Bir ambulansın önünden gitmek hastanın sağlığı için kötü olduğu gibi arkasından gitmek trafik kazasına davetiye çıkarmak anlamına gelir.  Ambulansın arkasına takılmanın cezası ise 80 TL’dir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.06.2021

Sürücü Kursuna Gitmezsek Ne Olur

26.05.2023

İş Makinesi Ehliyeti Veren Kurslar

09.02.2022

Çukurova Sürücü Kursları - Çukurova Ehliyet Kursları

18.01.2021

Teorik Sınav Hakkında Bilgiler